Kuća uvek dobija, čak i kada izgubi: Čudo u Monaku, ali u režiji Abdenura i Subašića, Arsenal peti put zaredom ispada u osmini finala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Mar.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća uvek dobija, čak i kada izgubi: Čudo u Monaku, ali u režiji Abdenura i Subašića, Arsenal peti put zaredom ispada u osmini finala (VIDEO)

Amaterska greška Kurzave umalo koštala Kneževe četvrtine finala, dva gola nedovoljna za hrabre Tobdžije

Na mestu gde sreća najviše znači u Evropi, gde svakodnevno donosi radost i tugu opet je bila na strani domaćina – Monako je poražen na svom stadionu od Arsenala 2:0, ali kuća uvek dobija tako da su Kneževi ipak prošli dalje.

Tobdžije su stavile sve na crno, krenule u totalnu ofanzivu, čak i napravili dobitak u vidu gola Olivijea Žirua, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobile i poklon Lajvina Kurzave, ali prekasno i fortuna nije bila na njihovoj strani te je slučajni blok Ajmena Abdenura u prvom poluvremenu ipak prelomio meč.

Ako Englezi nisu mogli ni da se uzdaju u šansu, računali su na najboljeg fudbalera, vođu ekipe Aleksisa Sančeza, ali Čileanac je izgoreo u želji da postane heroj te je odigrao jednu od najanonimnijih partija u dresu londonskog tima.

Odgovornost su preuzeli neočekivani lideri Dani Velbek i Načo Monreal, a Olivije Žiru je nastavio po starom i sa neverovatnom lakoćom ulazio u šanse, trebalo mu je devet nepreciznih šuteva da konačno ugura loptu u gol, a to je učinio u 36. minutu na pas bivšeg igrača Mančester Junajteda. Danijel Subašić je odlično izašao na njegov udarac, ali je fortuna pokazala naklonost gostima – samo na kratko – te je lopta opet došla do Francuza, a njegov udarac je zatresao gornji deo mreže za 12. gol u poslednjih 16 utakmica.

Tobdžije su u potpunosti dominirale u prvom poluvremenu, prvi probili bedem Monaka u Ligi šampiona, ali je sreća prešla na stranu domaćina. Navijači Arsenala su u najavi meča na socijalnim mrežama pucali od samopouzdanja i najavljivali „Čudo u Monaku“, ali ga je na stadionu Luj II napravio Ajmen Abdenur slučajnom intervencijom u 38. minutu pošto je posle pada ni kriv ni dužan zaustavio šut Velbeka i spustio euforiju u redovima rivala.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.