Kubica: Povratak u F1 najveće dostignuće u životu

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubica: Povratak u F1 najveće dostignuće u životu

"Ono što je izgledalo kao nemoguće sada je postalo moguće. Uzbuđen sam što ću ponovo biti u Formuli 1 2019. godine", rekao je Kubica.

Robert Kubica vraća se Formuli jedan posle devet godina, pošto će naredne sezone voziti za Vilijams, potvrdio je danas taj tim.

Poljak će se tako pridružiti Britancu Džordžu Raselu u timu Vilijamsa.

"Prvo, želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda poslednjih nekoliko godina. Bio je pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izazov vratiti se u Formulu 1. Ono što je izgledalo kao nemoguće sada je postalo moguće. Uzbuđen sam što ću ponovo biti u Formuli 1 2019. godine", rekao je Kubica.

Kubica (33), koji je u Formuli 1 debitovao 2006. godine, pre osam godina doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji. On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil.

"Povratak u Formulu 1 sledeće sezone biće jedno od najvećih dostignuća u mom životu. Neće biti lako, ali ćemo Džordž i ja napornim radom i posvećenošću dati sve od sebe kako bismo pomogli timu da uradi dobre stvari", rekao je Kubica, koji je prošle sezone testirao bolid Renoa, a ove Vilijamsa.

Kubica se vraća u Formulu 1

"Hvala još jednom svima koji su me podržavali i verovali u mene. Ne mogu da dočekam prvu trku", dodao je poljski vozač.

Kubica je četiri godine vozio za Zauber, da bi 2010. godine prešao u Reno. On je do sada nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanično: Kubica se vraća u Formulu 1

Izvor: Beta, 22.Nov.2018

Poljski automobilista Robert Kubica vraća se Formuli jedan nakon osam godina, pošto će naredne sezone voziti za Vilijams, potvrdio je danas taj tim. Kubica će se tako pridružiti Britancu Džordžu Raselu u timu Vilijamsa."Prvo, želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda poslednjih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.