Kuba se vratio kući i oduševio!

Izvor: Sportske.net, 07.Feb.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba se vratio kući i oduševio!

Iskusni poljski fudbaler vratio se u klub u kojem je svoje ime i stavio na fudbalsku mapu Evrope.

Kako prenose poljski mediji, Jakub Blaščikovski, poznatiji kao Kuba, vratio se u Vislu iz Krakova.

On je karijeri počeo u Čenstohovi, ali se nakon samo godinu dana preselio u redove Visle, za koju je nastupao naredne tri godine.

Od Visle ga je otkupila Borusija Dortmund, igrao je narednih osam godina za "Milioner", jednu sezonu je proveo u Fiorentini, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se 2016. godine preselio u Volfsburg.

Ove zime je razrešen dužnosti od strane "Vukova", pa je odlučio da se vrati u Krakov i potpiše za Vislu.

Kakva je veličina, dokazao je tako što je potpisao ugovor sa poljskim klubom za najmanju moguću platu, zarađivaće u Visli oko 120 evra nedeljno.

Ni od tog novca ne želi da ima nikakvu ličnu korist, pa je rešio da njime kupuje karte za utakmice Visle, mališanima iz Domova za nezbrinutu decu.

Kapa dole za 33-godišnjeg Kubu Blaščikovskog, sutra se očekuje njegova promocija u novom/starom klubu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Potpisao Kuba Blaščikovski - plata 100 evra

Izvor: MozzartSport.com, 07.Feb.2019

Kada je 2007. godine odlazio iz domovine u Borusiju iz Dortmunda obećao je da će se jednoga dana vratiti u Vislu iz Krakova sa kojom se probio na veliku fudbalsku scenu u Poljskoj. Dve titule prvaka u Bundesligi, finale Lige šampiona, nekoliko kupova i 12 godina kasnije, to obećanje je i ispunio....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.