Izvor: Blic, 11.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krug u Monci

Krug u Monci

Dobre igre španskih košarkaša na Evropskom prvenstvu donekle su u drugi plan bacile Fernanda Alonsa, pobednika trke za Veliku nagradu Mađarske.

- Pobeda je lepa, ali i naporna. Praktično, nisam ni stigao da uživam, jer sam odmah posle Budimpešte krenuo za Poljsku, gde je Reno imao promociju. Uspeo sam samo da se izvučem na dva dana i za kratko odmorim u svojoj kući u Oksfordu - rekao je najmlađi pobednik u istoriji Formule 1.

Zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da Alonso nije posetio domovinu, iako je već proglašen za najboljeg sportistu Španije u 2003.

- Mislim da ne bih mogao ni da izađem na ulicu od novinara, koji bi me pratili 24 sata dnevno. Pobedu u Mađarskoj sam poklonio svojim sunarodnicima, ali do kraja sezone ostale su još tri trke i ne smem prerano da slavim.

Španski kralj je lično pozvao Alonsa da mu čestita na pobedi.

- Kralj je veliki ljubitelj Formule 1 i nisam verovao da me je pronašao u Mađarskoj. Ponavljam, trijumf u Hungaroringu nije samo moj trijumf, već trijumf svakog Španca. Sada imam dodatnu obavezu da osvajam bodove i u Monci, Indijanapolisu i Suzuki.

Mladi Španac rekao je da se nije uobrazio posle debitantske pobede u Formuli 1.

- Ostao sam isti, nema razloga da se menjam. Ljudi iz Renoa su uradili bogovski posao i pobeda u Mađarskoj je samo posledica dobrih odnosa u ekipi. Zahvalio bih se i porodici. Sve su žrtvovali zbog mene i drago mi je što je moj otac bio u Budimpešti - poručio je Alonso.

Naredna trka Formule 1 je 14. septembra za VN Italije.

- Reč je o mojoj najtežoj trci u sezoni, jer u Moncu dolazim kao pobednik. Takođe, Mihael Šumaher, Montoja i Raikonen bore se za titulu i lično mislim da će za Reno biti nedovoljno prostora. Mi ćemo šansu vrebati iz drugog plana - smatra Fernando Alonso. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.