Krstić opet odličan, Majami 14 zaredom

Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić opet odličan, Majami 14 zaredom



Utakmicu Nju Džersi Netsa i Njujork Niksa prelomilo je fantastično dodavanje Džejsona Kida za zakucavanje Vinsa Kartera, a Vins Karter je 'elej-upom' za pobedu izlečio skoro deset godina staru ranu.

"To je bilo na koledžu, igrali smo sa Djukom, kod kuće i - promašio sam", reako je Karter posle utakmice, "tada sam obećao da ću, ako se slična situacija ikada ponovi, biti pažljiviji."

Nenad Krstić nastavio je sa zapaženim igrama, ponovo je, kao starter, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na paketu proveo 42 minuta, postigao 12 koševa i uhvatio 7 lopti. Njegov učinak dodatno popravljaju dve asistemcije i čak četiri uspešne blokade.

Petorica igrača gostiju iz Nju Džersija imali su dvocifren učinak, niko preko 17 poena, a 'solo-nastup' Stefona Marberija nije bio dovoljan Niksima da izbegnu i 17 poraz u 20 poslednjih okršaja sa 'Mrežicama'.

Drugu pobedu u gostima prve januarske večeri ostvarili su košarkaši Memfisa u Minesoti, tandem Gasol-Votson bio je uspešniji od sjajnog Garneta, koji je završio utakmicu sa 30 poena i 10 skokova. I pored impresivnog Garneta Minesota u poslednjiih pet mečeva ima skor 1-4.

Blistao Dvejn Vejd

Dvejn Vejd je blistao u duelu Majamija i Šarlot Bobketsa, a njegovu partiju nazvali su 'Džordanik šou', pošto je Vejd na trenutke podsećao na najlepđše poteze Majkla Džordana i Dominika Vilkinsa.

Šakil O'Nil 'procenio' je da je nastup Dvejna Vejda "jedan od 15 najboljih u istoriji NBA".

Bila je to ekipi Majamija dvadesetpeta pobeda u sezoni, isti broj uspeha imaju i Feniks i San Antonio, a 'Sunca' su, zahvaljujući 'najmanjem broju pokušaja' tim sa najboljim skorom u ligi.

Portland je, kao domaćin, lako savladao ekipu Golden Stejta, a ruki Sebastijan Telfer pokazao je da bi mogao da onese bolje dane 'Blejzersima'. Telfer nije bio najefikasniji igrač utakmice, ali je nekim rešenjima u napadu najavio veliki potencijal.

Čikago je, na svom parketu, protiv Orlanda, dobio meč, a da u poslednjih 12 minuta domaći gostima nisu dozvolili da naprave +12 konačan rezultat bio bi katastropfalan za 'Magične'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.