Izvor: Blic, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić mali za Minga

Krstić mali za Minga

Trejsi Mekgrejdi je postigao 30 od ukupno 35 poena u drugom poluvremenu za pobedu Hjustona u Nju Džersiju - 99:91. Ol star igrač Roketsa u prvom delu je šutirao slabih 1-9, da bi u nastavku potvrdio da povreda leđa nije ostavila traga na njegovoj igri.

- Bilo mi je potrebno vreme da uhvatim ritam i namestim ruku, jer sam pauzirao gotovo nedelju dana. Nesti su dobra defanzivna ekipa i priznajem da su me namučili na početku - rekao je Mekgrejdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je propustio prethodna tri meča za Hjuston.

Nenad Krstić (5, 5sk) odigrao je najslabiju utakmicu u novoj sezoni a razlog je gorostasni kineski centar Jao Ming (18). Krstić jednostavno nije mogao da pronađe recept kako da se izbori sa glavu višim Mingom zbog čega je morao da šutira iz teških pozicija (2-10).

- Nemoguće je pobediti tim koji za trojke šutira 62 odsto (13-21), dok je naš ukupni procenat šuta iz igre bio katastrofalan (37 odsto). Pokušali smo sa nekim promenama, ali se onda razigrao i Mekgrejdi - izjavio je trener Netsa Lorens Frenk.

Derbi Istoka odigran je u Milvokiju gde su Baksi sa minimalnih 103:102 bili bolji od Indijane. Junak meča bio je Mo Vilijams koji je uz zvuk sirene pogodio trojku za veliku pobedu kluba iz Viskonsina. Pejsersi su sredinom poslednjeg perioda imali i 14 poena prednosti (96:82) ali su gostujući igrači, u odlučujućim trenucima, promašili čak deset slobodnih bacanja.

- Odbrana Indijane je očekivala da ćemo krenuti na prodor, međutim odlučio sam da ih prevarim. Pozicija za šut nije bila idealna, ali znao sam da neću promašiti - poručio je Vilijams, koji je meč završio sa 19 poena.

Šampioni iz San Antonija izgubili su u Vašingtonu (110:95) zahvaljujući 43 poena Žilberta Arenasa. Na drugoj strani, Tim Dankan je šutirao poražavajućih 3-18 za skromnih 11 koševa.

- Igrači Vašingtona su zaslužili sve pohvale. Ovo je bilo njihovo veče, u kojem mi nismo igrali toliko loše, koliko sam ja bio očajan. Međutim, loše stvari se događaju i dobrim momcima kao što sam ja - iskren je bio Tim Dankan. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.