Izvor: Blic, 25.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Vratiću se još jači

Krstić: Vratiću se još jači

Koliko je Nenad Krstić ove sezone značio 'mrežicama' iz Nju Džersija najbolje govori statistika. Momak koji je u proseku postizao 16,4 poena po meču i 6,8 skokova svakako će nedostajati ekipi koja je ove sezone ostvarila 11 pobeda i 16 poraza. Krstić je u petak na meču sa LA Lejkersima pokidao ligamente levog kolena i prema svim procenama, za njega je sezona završena.

Hvatali su se za glavu čelnici Nju Džersija kada je Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pao na parket pošto se spremao da posle pasa Ričarda Džefersona uputi šut ka košu protivnika.

- Kakva nesreća za njega i za sve nas! Izgubiti igrača takve vrednosti usred sezone bio bi udarac i za jače ekipe. Znajući Nenada i njegovu posvećenost poslu, uveren sam da će učiniti sve da se što pre oporavi. Ne sumnjam da će kada se vrati opet biti na sadašnjem nivou - rekao je generalni menadžer Netsa Ed Stefanski.

Posle nemilog događaja, Nenad Krstić je izjavio:

- Utučen sam, još sam u šoku, jer do juče sam igrao i pravio velike planove za ovu sezonu, a sve je to sada palo u vodu. Još nisam svestan situacije u kojoj sam se našao, ali sada je najvažnije da ne klonem duhom, već da se posvetim jačanju noge, pošto mi u naredne dve nedelje, kada spadne otok, predstoji operacija.

Nije prvi put da Krstić doživi ozbiljniju povredu.

- Imam iskustva sa tim još dok sam igrao u Partizanu i uvek sam se posle dužih pauza vraćao još bolji, nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Oporavak neće biti problem, meni je više žao što je sezona gotova i što sam doveo u pitanje mnogo toga. Ugovor sa Netsima, možda i igranje za reprezentaciju... Ali još je rano da pričam o tome. Videćemo kako će biti, jer prema nekim prognozama, u aprilu bi trebalo da počnem sa laganim trčanjem, a sredinom juna da budem spreman za košarkaške aktivnosti. O tom potom, videćemo - rekao je centar Nju Džersija.

Do povreda igrača dolazi često i zbog zgusnutog programa utakmica. Avioni, hoteli, dvorane, NBA je vrtoglava vrteška u kojoj i najjači često padaju od umora. Još ako se tome dodaju obaveze igrača prema državnim timovima, dolazi se do zaključka da sportisti imaju malo vremena za odmor. Ipak, Krstić je, ironijom sudbine, letos imao više vremena da odahne, po prvi put u nekoliko godina odmarao se isključivo da bi bio spreman za napornu sezonu, ali sada je sve to palo u vodu.

- Krivo mi je što se sve to dogodilo. Letos se odmarao da bi se spremio za sezonu u NBA. Ovo što se dogodilo je čista nesreća, ne znam kako se to drugačije može nazvati - izjavio je Krstićev klupski kolega Vins Karter.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.