Krstajić očekuje sportski spektakl, suludo je pričati o visokom riziku

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić očekuje sportski spektakl, "suludo" je pričati o visokom riziku

Selektor Srbije razmišlja o dva napadača u sutrašnjem spektaklu.

Srbija sutra igra protiv Crne Gore utakmicu trećeg kola Lige nacija, a selektor Mladen Krstajić kaže da je ovo specifičnija utakmica.

"Što se tiče rezultata, ova utakmica je važna kao i svaka druga, ali utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija, suvišno je pričati o tome. Moja porodica sa očeve strane je sva iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, a živi u Vojvodini. Za mene je specifično, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kamoli za ostale ljude u Crnoj Gori. Opet da ne govorim koliko Crnogoraca ima u Srbiji, to jest u Beogradu, gde imaju stanove.

Opet treba da bude veliki sportski spektakl u regionu, jer igraju dve brateske zemlje. Ja ne razmišljam o tome što neko ovori utakmica visikogo rizika, to je suludo. Ne vidim razlog zašto bi sutra osim spektakla bila utakmica visokog rizika
", rekao je selektor.

On je kazao da su taktička izenađenja uvek moguća, a ponovio je da mnogo ceni selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića, od koga je mnogo naučio. O formaciji i taktici nije mnogo pričao, ali su ga novinari pitali da li je vreme da počne sa dva špica.

"Zaista imamo dva vrhunska igrača, Mitrovića i Prijovića, dobro rade u dobroj su formi, ali bilo bi neozbiljno sa moje strane da neke stvari vama kžem, da ostavimo to za sutra. Jedna od opcija svakako jeste da Mitar i Prija sutra počnu utakmicu", rekao je Krstajić.

Novinari su pitali najboljeg strelca Srbije Aleksandra Mitrovića da li je tim malo potcenio Crnu Goru.

"Mislim da je mi ni malo nismo potcenili, ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu. Imamo ulogu favorita u grupi, probaćemo da dobijemo sutra. Poštujemo Crnu Goru, poznajemo igrače, maksimalno je poštujemo", rekao je Mitrović.

Da li očekuješ posebnu pažnju jer si najbolji strelac tima, crnogoski mediji pišu da je prvi zadatak zaustaviti te.

"Drago mi je zbog golova u poslednjih dana i nadam se da ću sutra opet biti strelac. Što bolje igrate i dajete više golova, to je veća pažnja na vas. Znam da će biti markacija u igri na mene. Probaćemo to da iskoristimo, Crna Gora ima dobre igrače i dobre pojedince. Jako bitna utakmica sutra i nadamo se pobedi", rekao je Mitar.

Da li uloga favorita smeta?

"Sigurno da uloga favorita nosi neki pritisak, ne veliki, ali nosi. Mislim da su svi da smo na prve dve utakmice videli da za nas nema slabih utakmica", rekao je Mitrović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstajić pred Crnu Goru: Posebna utakmica, igraju dvije bratske zemlje

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2018

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra naveče u Podgorici igra protiv Crne Gore utakmicu trećeg kola Lige nacija. Za selektora "orlova" Mladena Krstajića, sutrašnji duel je kao i svaki drugi, ali ipak poručuje da je riječ o specifičnoj utakmici, jer se, kako je kazao, sastaju "bratske zemlje".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.