Krstajić o Joviću: Nije igrao jer nismo jurili rezultat

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić o Joviću: Nije igrao jer nismo jurili rezultat

"Taman posla da se zbog toga Luka Jović naljutio", poručio je selektor Srbije posle utakmice sa Portugalcima (1:1).

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nisu otvorene idealno, ali jesu uspešno.

Srbija se iz Portugala vratila s bodom u džepu (1:1) nakon što je uz mnogo sreće odolela Portugalcima, kao i Nemcima pet dana ranije, kada je istim rezultatom završena utakmica u Volfsburgu, s tim da su i "orlovi" u tom meču imali sijaset šansi.

Jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od njih u gol je pretvorio Luka Jović, za prvenac u dresu Srbije, ali nije proveo ni minut na terenu na "Da Lužu", što je iznenadilo javnost u Srbiji, kao i Portugalu.

TRENUCI GENIJALNOSTI, PANIKE I LUDAČKE SREĆE!

Mladen Krstajić ima logično objašnjenje zbog čega mladi napadač nije ulazio u igru.

"Mogao sam i planirao ako bude potrebe da ne daj Bože, jurimo rezultat. Da zaigramo sa dva špica i to je bila opcija za slučaj. Taman posla da se zbog toga Luka Jović naljutio, on je dobar dečko, razgovarao sam s njim", kazao je selektor Srbije za "Sportski žurnal".

U nastavku su šansu dobili Andrija Živković (umesto Darka Lazovića) i Sergej Milinković-Savić (umesto Adema Ljajića), dok je još u 20. minutu u igru ušao Nemanja Radonjić.

Bila je to pomalo neočekivana odluka srpskog selektora kada je krilnim fudbalerom zamenio Mijata Gaćinovića koji je počeo kao centralni vezni, što je značilo da će mesto "parnjaka" Nemanji Maksimoviću potom zauzeti Adem Ljajić.

MONDO KVIZ O LUKI JOVIĆU: 20 PITANJA O FUDBALSKOJ KARIJERI!

"Puno nas je poremetila povreda Gaćinovića. Igra u životnoj formi u Ajntrahtu, odlično je radio na treninzima, ali protiv Nemačke sam morao da ga menjam zbog povrede, odnosno da ne bismo rizikovali teže povređivanje. Na žalost, protiv Portugala se povredio. Šteta. Obe utakmice igrao je taktički disciplinovano, koristio je brzinu, hitrinu...", hvalio je Mladen Krstajić fudbalera s kojim nije bio u najboljem odnosu posle Lige nacija.

UKRAJINI ODUZIMAJU BODOVE PROTIV PORTUGALA I LUKSEMBURGA?

Mladen Krstajić je takođe istakao da je zadovoljan zbog toga što Srbija nije poražena od Svetskog prvenstva, dok je svestan da je remijem u Lisabonu napravljen veliki korak.

Na konstataciju da su pojedini mediji preneli informaciju da je bio planiran "za smenjivanje bez obzira na rezultat u Portugalu", Mladen Krstajić se začudio i kazao da je u pitanju samo dizanje tiraža i da on samo radi svoj posao.

Pogledajte i poslušajte gostovanje Nebojše Petrovića i Vladimira Novakovića u MONDO podkastu "Sve u 16", pre i posle utakmica Srbije protiv Nemačke i Portugala.



Izvor: YouTube/Mondo Porta



Izvor: YouTube/MONDO portal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.