Krstajić: Nemci veruju u nas!

Izvor: B92, 06.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: "Nemci veruju u nas!"



Defanzivac Šalkea, Mladen Krstajić, upozorava da život naše reprezentacije u "grupi smrti", na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj (9. jun - 9. jul), ponajviše zavisi od toga kako ćemo u prvom meču uspeti da nadoknadimo izostanak suspendovanog Nemanje Vidića.

"Najbitnije je da protiv Holandije ne primimo gol i da taj meč ne izgubimo. Da se ne lažemo, izostanak Nemanje Vidića biće veliki hendikep za nas. Nismo zemlja koja ima 30 igrača svetske klase, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa da izostanak jednog defanzivca Mančester junajteda možemo tek tako da nadoknadimo. Bez njega će nam taj meč biti mnogo teži," smatra Krstajić. "Nije dobro ni to što je cela nacija već uknjižila tri boda protiv Obale Slonovače. Mali broj ljudi je svestan da "slonovi" imaju najmanje deset vrhunskih fudbalera koji su nosioci igre u najjačim evropskim klubovima."

Drugi meč u grupi, protiv Argentine (16. jun), SCG će odigrati u Gelzenkirhenu i to na stadionu Šalkea...

"Već sada slobodno mogu da vam kažem da će svi navijači Šalkea, koji su uspeli da dođu do ulaznice za taj meč, navijati za nas. Imaćemo veliku podršku i u kampu u Bilerbeku gde ljudi, takođe, jedva čekaju da dođe naš tim. Inače, cela Nemačka je već pod tenzijom zbog Mondijala. Što se njih tiče, SP već sutra može da počne. U svim gradovima, na centralnim mestima, već su postavljeni video-bimovi i svi su sigurni da će tih mesec dana Mondijala biti jedna velika fešta."

Krstajić kaže i to da su nemački mediji našu reprezentaciju svrstali među favorite iz senke: "Nemci su trenutno opsednuti problemima koje ima njihova selekcija i ne pominju mnogo ostale zemlje. Ipak, kada kažu nešto o nama onda je to uvek pozitivno. Smatraju da umemo da igramo na rezultat i da smo taktički sjajni u fazi odbrane."

Krstajićev klub ove godine, mimo svih očekivanja, nije uspeo da u Bundesligi obezbedi treće mesto koje bi mu omogućilo da i sledeće sezone zaigra u Ligi šampiona...

"Svi u Šalkeu su nezadovoljni ovogodišnjim rezultatima. Mnogo nas je uzdrmalo ono nesrećno ispadanje iz Lige šampiona od Milana. Najveći problem ove sezone nam je organizacija u fazi napada. U Bundesligi smo primili izuzetno malo golova (28), ali smo ih malo i dali. Sa svega 44 postignuta gola izjednačeni smo sa ekipama koje ispadaju iz lige. Uz dovođenje jednog dobrog napadača verujem da će sledeća godina biti mnogo uspešnija od ove," zaključuje Krstajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.