Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 12:56

Krov potvrda ambicije: Voša sigurno gazi ka Evropi, Voždovac posti kod kuće na šest mečeva

Superliga: Danas na programu poslednji duel 19. kola

Vojvodina je na najbolji način odgovorila na dva poraza koja je, u prvoj polovini prošlog meseca, doživela od najvećih rivala Crvene zvezde i Partizana. Posle duple pobede protiv Mladosti u Superligi crveno-beli su izborili plasman među osam najboljih timova u Kupu Srbije trijumfom na penale protiv Javora, i zadržali se među četiri najbolje ekipe u prvenstvu. Kroz oba takmičenja za sada uspešno idu ka primarnom takmičarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << cilju ove sezone, a to je novi plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencije.

Kako bi taj cilj ostvarili, svi u redovima Stare dame žele da ovaj mali pobednički niz nastave i danas, kada Vošu očekuje gostovanje na krovu tržnog centra Stadion u Beogradu, gde će joj, na terenu sa veštačkom travom, domaćin biti nepredvidivi Voždovac na zatvaranju 19. kola (14.00, TV Arenasport 1).

14.00: (2,75) Voždovac (3,10) Vojvodina (2,70)

Popularni Zmajevi već godinama važe za jedan od najorganizovanijih i najstabilnijih klubova u Srbiji, iako tu činjenicu, iz nekih razloga, uglavnom ne prate rezultati i plasman na tabeli. Ove sezone, posle nešto slabijeg starta, Voždovac je uhvatio zalet i u jednom trenutku je delovalo da će sve do kraja prvenstva biti ozbiljan konkurent u borbi za mesto koje vodi u Evropi. Međutim, s obzirom na to da je na pet poslednjih utakmica osvojio samo dva boda, pri čemu je na protekla tri poražen, Beograđani su se poprilično udaljili od vrha tabele, pa se trenutno nalaze tek na 10. mestu, sa sedam bodova manje od Vojvodine.

Ipak, igra koju su prikazali na nedavnom zaostalom meču protiv Crvene zvezde, u kojem su ozbiljno namučili aktuelnog šampiona države i kao gosti poraženi sa minimalnih 1:0, fudbalerima Vojvodine može da posluži kao opomena da, iako meč dočekuju sa ulogom favorita, neće biti lako doći do novih bodova.

Šef stručnog štaba Voždovca je nekadašnji pomoćni trener Vojvodine Aleksandar Linta, koji je u stručnom štabu Lala bio u vreme dok je šef struke bio Ilija Stolica. U timu Zmajeva se nalaze i četvorica bivših igrača Stare dame, a to su levi bek Nemanja Vučić, ofanzivni vezisti Miloš Stojčev i Nemanja Milojević i desno krilo Aleksandar Stanisavljević.

Voždovac može da se pohvali time da ima i dvojicu seniorskih reprezentativaca u svojim redovima, s obzirom na to da dres Zmajeva nose desni bek Justas Lasickas (24), koji je do sada odigrao čak 28 utakmica za reprezentaciju Litvanije, kao i napadač Nikola Vujnović (24), reprezentativac Crne Gore i, sa osam prvenstvenih golova ove sezone, trenutno najbolji strelac Voždovca u Superligi Srbije.

Zmajevi su bez pobede na svom terenu na šest poslednjih ligaških mečeva, ostvarivši četiri remija i dva neuspeha, dok je Vojvodina na istom uzorku na strani zabeležila tri pobede, dva poraza i nerešen ishod.

Početkom sezone, Voša je na Karađorđu ostvarila sigurnu pobedu protiv Voždovca sa 2:0, uz golove Veljka Simića i Mirka Topića, a tim Slavoljuba Đorđevića generalno ima dobar skor protiv ovog rivala, s obzirom na to da je na dosadašnja 22 susreta uspeo da zabeleži 11 pobeda, uz četiri remija i sedam poraza i gol-razliku 32:20.

SUPERLIGA SRBIJE - 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

/Rodić 5, Katai 38/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Milovanović 50, Jović 59pen/

Spartak - Mladost 0:0

Ponedeljak

Radnik – Radnički 1923 0:0

Čukarički – Kolubara 5:0 (3:0)

/Jovanović 13, Kajević 31, Janković 42, Rakonjac 83, Endijae 85/

TSC – Radnički 1:1 (0:0)

/Ratkov 90+4 - Mitrović 62/

Utorak

14.00: (2,75) Voždovac (3,10) Vojvodina (2,70)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.