Kros fit popularan u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kros fit popularan u Bečeju

Poslednjih godina u svetu je sve popularniji sport kros fit. Vrlo brzo došao je i u našu zemlju, a Đorđe Dragin, aktuelni prvak Srbije doneo ga je u svoj rodni Bečej gde je osnovao klub u kojem trenira pedesetak mladića i devojaka.

Za manje od dvadeset godina, od kada je u Sjedinjenim Američkim Državama osmišljen, kros fit je našao poklonike širom sveta pa je tako stigao i u Srbiju. Među pedesetak klubova u našoj zemlji je i Kros fit Bečej.

"Kros fit Bečej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovan je pre dve godine i tada smo nas nekoliko počeli sa jednom šipkom od tridesetak kilograma. Sada nas ima pedesetak sa mnogo više opreme. Uslovi su još uvek skromni ali može da se radi. Od opreme koju ovde vidite manje više sam sam napravio sam ocem. Sve što sami napravimo to i koristimo a kopiramo vodeće brendove. Nama to služi i pokazalo se da je to sasvim dovoljno da se postigne i ozbiljniji rezultat", priča o počecima Dragin.

I ne samo na rečima već i delom ovaj dvadesetčetvorogodišnji atleta iz Bečeja kao da je želeo da potvrdi narodnu izreku da "boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka".

"Do sada sam išao na mnoga takmičenja u Vojvodini i Srbiji. Istakao bih Serbian tro daun koje bilo jedno od većih takmičenja u Evropi. U Evropi sam zauzeo šesto mesto a prvo u Srbiji. Jedno takmičenje u kros fitu čini više sportova od gimnastike, atletike, plivanja, biciklizma, veslanja i mnogo, mnogo različitih vežbi koji ga čine napornim. Pre ovoga trenirao sam kajak deset godina dok od drugara nisam čuo za kros fit. Prvo sam krenuo da se njime bavim rekreativno a sada sam profesionalac", kaže on..

Za tridesetogodišnjeg Nikolu Stajića nekadašnjeg vaterpolistu i profesionalnog kuvara kao i njegovog vršnjaka Vladimira Jocića kros fit treninzi su poslednjih godinu i po dana postali neodvojivi deo svakodnevice.

"Naporni su ali došli smo ovde da damo sve od sebe i da to urodi plodom. Inače je dobro i rekreativno se baviti. Ovde se radi u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima", kaže veli Stajić.

"Kao mali trenirao sam fudbal. Bio sam golman u velikom i malom fudbalu. Zbog povrede leđa morao sam da napravim pauzu pa su mi preporučili individualne sportove. Prvo sam počeo sa teretanom gde sam proveo sedam godina. Saznao da je Đorđe otvorio kros fit klub ali sam u početku bio skeptičan jer se radilo drugačije i brže. Već godinu i po dana aktivan sam član. Iako imam stalan posao ne propuštam treninge. Zadovoljan sam pre svega fizičkim izgledom a i zdravstveno se osećam perfektno", dodaje Jocić.

Dvadesetčetvorogodišnji apsolvent elektrotehnike Aleksandar Lazarević do početka studija trenirao je vaterpolo i plivanje da bi između ispita odlazio u teretanu. Od pre tri meseca sve je zamenio kros fitom.

"Ovde se svaki trening radi na vreme ili na broj ponavljanja. Uvek imate takmičenje sa samim sobom i vidite svoj napredak. Nemam profesionalne ambicije ali želim da napredujem. Za tri meseca sam smršao 12 kilograma i mnogo sam zadovoljniji samim sobom", ističe on.

Na žalost devojke, članice kluba koje takođe vredno treniraju, nisu bile raspoložene za razgovor o motivima da slobodno vreme posvete kros fitu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.