Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Križaj dolazi na Kopaonik

Križaj dolazi na Kopaonik

BEOGRAD - Otvaranje naše zemlje prema svetu privuklo je veliki broj stranih ulagača, među kojima se zastupljene i kompanije iz bivše SFRJ. Jedan od prvih koji se vratio na jugoslovensko tržište jeste slovenački 'Elan', poznati proizvođač skijaške opreme. Kao najava dobre saradnje, na Kopaonik u subotu dolazi Bojan Križaj, legendarni jugoslovenski skijaš iz osamdesetih godina, a danas ekskluzivni promoter 'Elana'.

- U godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zimskih olimpijskih igara, Bojan Križaj je odlučio da dođe na Kopaonik kao promoter takmičarske ekipe i skijaške škole 'Elan' koja već pune tri nedelje radi na vašoj prelepoj planini. Sport je prethodnica poboljšanja odnosa između Jugoslavije i Slovenije, jer nakon sporta slede ekonomija i diplomatija. Veliki broj slovenačkih firmi zainteresovan je za ulaganje u Jugoslaviju, a jedna od interesantnijih grana je i turizam. U 'Elanu' smatraju da je Kopaonik izuzetno interesantan skijaški centar i da je veoma privlačan za slovenačke turiste. Ski-staze i hoteli su odlični, ali je cena smeštaja iznad evropskog proseka. Donekle, jedini nedostatak je sistem žičara, ali spremni smo da pomognemo i na tom planu - kaže Rudi Meršek, menadžer ski-škole 'Elan' i zastupnik firmi 'Mercon' i 'Zelenica'.

Recite nam nešto više o dolasku Bojana Križaja.

- Treba istaći da osim Bojana Križaja, za kog smo se već uverili da uživa veliku popularnost u Jugoslaviji, dolaze i predstavnici demonstracionog skijaškog i snoubord tima Slovenije. Oni će se potruditi da na Kopaoniku svim zainteresovanima približe ovaj sport . 'Elanova' ski-škola na Kopaoniku ima 26 učitelja, od kojih 19 ispunjavaju sve svetske norme. I pored svega, ipak, ste naišli na neprijatnosti?

- Branimir Bulajić, generalni direktor 'Geneksa' na Kopaoniku, poneo se nacionalistički i malo je nedostajalo da Bojan Križaj ne dođe u Jugoslaviju. Gospodin Bulajić nam je rekao da je on 'bog i batina na Kopaoniku' i svojim potezima naneo je veliku štetu ski-školi 'Elan', kao i odnosima naših dveju zemalja. Jugoslavija i Slovenija su potpisale ugovor o saradnji i zajedničkom ulaganju, a Branimir Bulajić, koji je čovek prošlog režima, pokušao je da sve blokira. Direktno je protežirao drugu ski-školu i tako našu školu doveo do nepotrebnih troškova. Međutim, ski-škola je nastavila da radi i u teškim uslovima nelojalne konkurencije. Pored Kopaonika, zainteresovani smo i za ulaganje u druga turistička mesta u Jugoslaviji. Takođe, čuli smo da su Grci kontaktirali sa srpskim premijerom Zoranom Điniđićem i izrazili zainteresovanost za Kopaonik - zaključio je Rudi Meršak. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.