Kriza u Bajernu: Mediji traže ostavku Tuhela, Kan ga brani i još veruje u titulu

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 23:40

Kriza u Bajernu: Mediji traže ostavku Tuhela, Kan ga brani i još veruje u titulu

Poraz od Majnca od 3:1, gurnuo je Bajern sa čelne na drugu poziciju na tabeli Bundeslige.

To se praktično dogodilo ubedljivom pobedom Borusije Dortmund nad Ajtrahtom od 4:0 (3:0), pa su "milioneri" za bod prestigli aktuelnog prvaka.

I odmah posle meča, velika uzbuna u Minhenu - mediji uveliko traže da uprava kluba uruči otkaz treneru Tomasu Tuhelu, koji tek što je došao na klupu!

Ironija je da on na sedam mečeva ima već tri poraza, koliko je i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodnik Julijan Nagelsman imao 37 utakmica!

Tuhel je posle meča analizirao novi neuspeh:

"Bili smo isceđeni. Izgledamo kao tim koji je odigrao 80 mečeva ove sezone. Nismo u stanju da tečno igramo. Mečevi i bodovi nam klize iz ruku poput peska", slikovito je opisao trener Bajerna.

Nezvanično, delegacija uprave Bajerna se spustila do svlačionice posle meča, kaže se da su Oliver Kan, Hasan Salihamidžić i predsednik Herbert Hajner 15 minuta pričali sa igračima, ali je direktor Kan stao u odbranu Tuhela.

"On je poslednja osoba o kojoj bi trebalo da pričamo sada. Radi sve što može da pomogne momcima. Imate 11 momaka na terenu koji moraju naporno da rade da ostvare ciljeve kluba. Ovo što su pokazali na terenu nije dovoljno", kaže Kan.

Ipak, on ne odustaje od toga da Bajern još može da osvoji totulu.

"Nemam problem da me kritikuju. Prošao sam mnogo toga u karijeri i znam kako je kada ne ide dobro u Bajernu. Svi smo odgovorni. Uprkos jadnom izdanju i dalje možemo da budemo prvaci Nemačke. Moj jedini cilj je da sezonu završimo kao šampioni i da postavimo bazu za narednu sezonu".

Dodao je da je razočaran drugim poluvremenom.

"Igrali smo drugo poluvreme katastrofalno. Ko je bio tim koji želi titulu? Biće teško biti prvi sa takvim igrama. Imali smo meč pod kontrolom u prvom delu, vodili 1:0 i zaboravili da damo i taj drugi gol. Posle izjednačenja smo se raspali. Drugi deo je bio razočaravajući. Kada vidite tako dva različita dela, teško ih je objasniti. Videlo se to u poslednjih nekoliko mečeva, ali ne znam zašto. Trener će raditi na tome", obećao je Kan.

Bajern u narednom kolu igra kod kuće protiv Herte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.