Kriza kakva se na pamti

Izvor: Politika, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza kakva se na pamti

Ko vuče konce u Fudbalskom klubu Partizan, koji je ostao bez predsednika, generalnog sekretara, direktora? – Ima li kraja odlascima igrača. – Nađu nude "samo" 120.000 evra

Od poslednjeg devetog kruga u Danteovom "Paklu" Partizan deli još samo jedan korak! Klub iz Humske je trenutno bez predsednika, generalnog sekretara i direktora, okrnjenog Upravnog odbora, bez formiranog tima za novu sezonu iako je do početka kvalifikacija ostalo još nešto više od dve nedelje. Reklo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bi se, da ovako tešku situaciju i rukovodeću krizu ne pamte ni najstariji partizanovci. Sada već bivši predsednik dr Nenad Popović, koga skupština nije smenila, već se sam povukao, čini se da je od samog starta imao neviđenu opstrukciju u radu i to od ljudi koji su mu ukazali puno poverenja.

Popović je svoju šestomesečnu misiju sa Partizanom završio, ali očigledno da su ostali još neki neraščišćeni računi pa se tokom ovog leta u Humskoj mogu očekivati nove turbulencije.

Otišli su ovog leta iz Partizana Bajić, Lomić, Bosančić, Boja, Odita, Kralj, Gulan. Ima li odlascima kraja? Ako se ovakav trend nastavi može se dogoditi da Partizan novu sezonu dočeka nepripremljen što bi svakako razljutilo njegove verne navijače. Odlazak iz kluba duge i bogate tradicije, ali sa ozbiljno poljuljanim temeljima najavljuju još Milan Smiljanić, jedan od naših najboljih mladih reprezentativaca za koga je zainteresovan španski Espanjol, ovogodišnji finalista Lige UEFA, braća Marinković, ali i iskusni Albert Nađ. Smiljanić je postavio zahteve Špancima i Partizanu tražeći, kako "Politika" saznaje, 350 hiljada evra po sezoni, pa ukoliko čelnici Espanjola prihvate ponudu Smiljanić će u tom slučaju pružiti ruku.

Pre dva dana dugogodišnji kapiten Albert Nađ opet je došao u klupske prostorije u želji da još jednom mirnim putem reši problem koji ga tišti. Partizan duguje Albertu Nađu 240 hiljada evra i pojedini članovi Upravnog odbora sa kojima je razgovarao ponudili su mu "mirnu soluciju": 120 hiljada evra odmah, a drugu polovinu da Nađ "oprosti" Partizanu s tim što bi mu se izašlo u susret da bez ikakvog obeštećenja potraži novi klub.

Supertalentovani Nikola Gulan je posle 12 utakmica u dresu Partizana pronašao superangažman! Otišao je u italijansku Fijorentinu za, kako kažu čelnici Partizana, 2,5 miliona evra (ceo transfer), a možda i koju stotinu hiljada evra više, ali način na koji je otišao na promociju baca ljagu na Partizan. Morao je Partizan da učini ono što je uradio njegov menadžer Falji Ramadani, da mu bar kupi novo odelo i cipele jer Italijani vole lepotu. Jer Ramadani je, kako saznajemo, mladog Gulana obukao od glave do pete potrošivši nekoliko hiljada evra, ali je pokazao da brine o imidžu svakog svog igrača. Mladi Gulan je po nekima dobro, a po nekima loše, finansijski prošao, ali s obzirom da se radi o fudbaleru od koga se očekuje da se tek dokaže (veliki fudbalski talenat) taj transfer u italijansku Fijorentinu je, ipak, najveću korist doneo mladom igraču koji će se bez svake sumnje snaći u "kalču".

Očigledno je da je Partizanu u ovom momentu, kada zna ime prvog protivnika u Evropi (Zrinjski) potrebno veštačko disanje, a treneru Đukiću puno sreće i bar još koji kvalitetan fudbaler. Dolazak Brazilca Žuke i darovitih igrača iz našeg šampionata nije dovoljno za tim čije su ambicije visoke. Očekuje se dolazak i Senegalca Lamine Dijara koji je već nosio dres mostarskog Zrinjskog pa u Partizanu očekuju da bi Senegalac mogao da im otkrije glavne tajne prvog protivnika na međunarodnoj sceni.

--------------------------------------------------------------------------

Danas protiv Bežanije

Do odlaska u Holandiju na drugi deo priprema ostalo je još četiri dana. U zemlji fudbala Partizan će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica u želji da trener Đukić pronađe najbolju jedanaestoricu za novu sezonu. Danas u sportskom centru Teleoptik u 18 časova Partizan će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bežanije koja ove godine prvi put izlazi na međunarodnu scenu. Biće to dobra prilika da se na delu vidi kvalitet novih pojačanja, posebno Brazilca Žuke i Senegalac Dijare.

Po logici stvari sada bi naš fudbalski pogled napred trebalo da bude izlazak u svet. Vrlo brzo ćemo videti sa kakvim timom i kakvim ambicijama Partizan dočekuje novu sezonu...

D. Todorović

[objavljeno: 01.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.