Kriza igre Zvezde ili kriza napadača?

Izvor: Sportal.rs, 29.Okt.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza igre Zvezde ili kriza napadača?

Da li je igra Zvezde u krizi ili su samo problem napadači? Pitanje je koje se aktuelizovalo posle novog neuspeha crveno-belih - poraza od Rada i eliminacije iz Kupa Srbije. Ono što bi najviše trebalo da zabrine Lalatovića je podatak da je to bio već treći uzastopni meč na kome njegovi igrači nisu postigli gol iz igre! Ko je za to odgovoran? Trener? Vezni red? Napadači? Uprava? Ili svi po malo?

Šampion nije uspeo da zatrese mrežu protiv Partizana, u mučenju protiv Donjeg Srema >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Pečnik je bio strelac iz penala, a meč sa Radom definitivno je potvrda teze da crveno-beli imaju ozbiljnih problema u realizaciji šansi, pa čak i onih iz kojih je teže promašiti nego pogoditi, kao što je bila prilika mladog Luke Jovića.

Očigledno je da je kod zvezdinog golobradog supertalenta na koga se svalila planina prevelikih očekivanja, došlo do pada samopouzdanja i vere u sebe, što je posledica promašaja koji je Zvezdu koštao bodova u derbiju sa Partizanom. Jović se protiv Rada našao u još boljoj situaciji nego pred golom Lukača, ali ga je godinu dana stariji čuvar mreže "građevinara" Radunović "pročitao" i sačuvao svoj tim najgoreg scenarija.

Ni uvođenje Despotovića, koji još uvek čeka na svoj prvenac u prvenstvu, nije mnogo pomogao crveno-belima, dok Rakića nije bilo u protokolu. Lalatović je i nedavno, u najavi meča sa Sremom, otvoreno govorio o problemu neefikasnosti koji mu zadaje najveću glavobolju.

- Jako bih voleo da imam Daudu i Mrđu, jer bez njih smo pre početka sezone već u minusu 32 pogotka. Imamo Jovića, momka od 16 godina, Despotovića koji nije igrao u Lokerenu prošle sezone, Rakića koji je bio povređen i normalno je da postoji neefikasnost - rekao je trener Zvezde.

Podatak da su igrači prvaka Srbije u ovoj sezoni, računajući samo mečeve Superlige, na deset utakmica postigli samo 13 golova, a primili samo tri, ukazuje na to da je navala najslabiji deo tima. Rakić je najefikasniji igrač sa četiri gola, a Milijaš, koji je otišao još krajem avgusta - posle trećeg kola, i dalje drugi najefikasniji igrač sa tri gola!

Zvezda zauzima poražavajuću šestu poziciju po broju postignutih golova ove sezone u domaćoj konkurenciji, i nju deli sa ekipom Mladosti iz Lučana. Daleko ispred ekipe Nenada Lalatovića po efikasnosti su Partizan (24 gola), Vojvodina (22) i Čukarički (20), kao i Rad (15) i OFK Beograd (14).

Crveno-beli iz "ove kože ne mogu", kako je i sam Lalatović nedavno pomirljivo rekao: "imam igrače koje imam, a po završetku sezone proceniću sa kojima ću nastaviti da radim, a koji će otići".

Zvezdu do kraja polusezone očekuju utakmice protiv Rada u gostima, Čukaričkog kod kuće, Radničkog u Kragujevcu, OFK Beograda na "Marakani" i Lučana u poslednjem kolu u Dragačevu.

Ako napadači uskoro ne podignu procenat realizacije, crveno-beli bi prolećne bitke mogli da čekaju sa ozbiljnim zaostatkom u odnosu na Partizan i Vojvodinu, dva tima koja su skoro duplo efikasnija od Lalatovićevih učenika.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.