Kritike na račun arogantnog Ibrahimovića: Levandovski i Suarez bi u ovoj ligi davali po 75 golova

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike na račun arogantnog Ibrahimovića: Levandovski i Suarez bi u ovoj ligi davali po 75 golova

“Ovaj Pari Sen Žermen još nije dobio nijedan veliki evropski klub“, sipa otrov bivši trener Svetaca Luis Fernandez

Postoje argumenti koji idu u prilog tezi Zlatana Ibrahimovića. Jeste, ovaj sada Pari Sen Žermen postao je strah i trepet za mnoge po Evropi. Ali da je baš njegova istorija počela pre tri i po godine sa dolaskom petro-dolara bogatih arapa za Bliskog istoka? Oni koji su pisali dosadašnju istoriju Svetaca ne bi se složili.

Međutim... >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

"Ono što je bilo ranije... Uz svo dužno poštovanje, ovaj klub je rođen kada su biznismeni iz Katara preuzeli funkcije", ocenio je Ibrahomović i izazvao salvu kritika u Francuskoj.

Bivši igrač i trener Svetaca Luis Fernandez ne mari za činjenicu da je 34-godišnji Ibrahimović za relativno kratko vreme postao najboilji strelac u istoriji PSŽ-a. Fernandez se seća i 1995. godine, kada je kao šef struke vodio pariski klub do polufinala finala Lige šampiona. Seća se i kada je godinu kasnije PSŽ prigrlio jedini evropski trofej Kup pobednika kupova.

"Igraš u prosečnoj ligi u kojoj bi Robert Levandovski i Luis Suarez postizali ne po 25, već po 79 golova", žestoko je Zlatanu uzvratio Fernandez.

"Doveli smo ga da bismo osvojili Ligu šampiona i ako se to ne desi trebalo bi da znamo kako da mu kažemo: ’OK, sad je vreme da dođe neko drugi da proba da je osvoji’. Pari Sen Žermen je kroz istoriju dobijao neke velike evropske klubove. Ova sada generacija još nije uspela - nikog bitnog nisu dobili. Treba da žele da stvaraju istoriju, ali još ih čekamo".

Ibrahimović: Bez uvrede, ali PSŽ je rođen tek pre tri i po godine

Nekadašnje krilo Pari Sen Žermena Žerom Roten, koji je sa Monakom igrao finale Lige šampiona 2004. godine, smatra da ovakva Ibrahimovićeva izjava samo dokazuje da se on na Parku prinčeva oseća “nedodirljivim“. Štaviše, Roten kaže da je Ibra ovakvom rečenicom uvredio klub skoro kao Serž Orije kada je nedavno kritikovao trenera Lorana Blana i mnoge saigrače.

"Ako je Serž Orije udario na istituciju kluba svojim komentarima onda moramo da kažemo da je i Zlatan uradio isto. I ja se nadam da će osvojiti Ligu šampiona, ali koliko god da je Zlatan veliki činjenica je da nikada nije igrao ni finale. I bivši vlasnici PSŽ-a, Kanal Plus, imali su velike ambicije. Igrali su polufinale Lige šampiona, dva evropska finala, jedno su i osvojili", podseća Roten.

Ibrahimović se verovatno neće previše uzbuditi. On je ipak - ili barem tako misli - mnogo veći od pomenute dvojice.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.