Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 15:15

Kritično u Ruseu: Igrači pred meč za opstanak jedva odložili bojkot, Montana se nada trećoj sreći

Večeras u Sofiji duel za mesto u najjačem rangu

Vitoša je ispala, u najviši rang Bugarske ulazi klub osnovan pre četiri godine, CSKA 1948. Još dva mesta ostala su prazna i čekaju da se popune u Prvoj ligi, a sve će biti jasnije posle baraž utakmica koje su na programu danas i sutra. Najpre će koplja da ukrste Dunav Ruse i Montana, a potom i Carsko selo i Septemvri.

Večeras u 20.00 Dunav i Montana suočiće se na stadionu Slavije u Sofiji u prvom meču za popunu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najjačeg ranga. Tim iz Rusea boriće se i rukama i nogama kako bi zadržao svoje mesto u eliti, dok će Montana pokušati iz trećeg puta da se vrati na najviši nivo bugarskog fudbala, pošto je ispadala u prethodna dva doigravanja sa Septemvrijem 2017. i Vitošom 2019. godine.

Na prvi pogled, Montana je favorit u ovom sukobu. Sastav iz grada udaljenog 30 kilometara od granice sa Srbijom stigao je do ovog baraža nakon što je završio na 3. mestu Druge lige. Tim je izuzetno ambiciozan za postizanje velikog cilja i baciće se na rivala svim silama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Istovremeno, situacija u Dunavu je kritična. Klub je rastrgan finansijskim problemima i nejasno je da li uopšte želi da ostane u eliti. Igrači su bili spremni za bojkot današnjeg meča, ali u poslednjem trenutku su dobili po jednu platu i odlučili su da putuju u Sofiju i igraju u svoju čast i za navijače.

Ni u ovoj teškoj situaciji, stanovnike Rusea ne treba potceniti. Pokazali su da još nisu podigli belu zastavu i u poslednje dve utakmice sezone remizirali (0:0) sa Botevom iz Vrace kao gosti, a potom su pobedili Carsko selo (1:0) kao domaćin.

Istovremeno, Montana već nekoliko meseci nije imala zvaničan meč, pošto je sezona u Drugoj ligi prevremeno prekinuta. Tim je imao dve kontrole poslednjih nedelja sa CSKA 1948 (0:1) i Pirinom (0:0), ali to je jedva dovoljno da igrači uđu u optimalni ritam igranja.

Dobra vest za oba tima je da nemaju kadrovskih problema sa povređenim i kažnjenim igračima i da će moći da igraju najbolje što imaju.

BUGARSKA 1, PLEJ-AUT

Petak

19.00: (2,20) Dunav Ruse (3,10) Montana (3,30)

Subota

19.00: (2,00) Carsko selo (3,25) Septemvri (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.