Kristal kup, 14. put

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristal kup, 14. put

Više od 120 devojčica iz šest zemalja učestvovaće na ovogodišnjem Kristal kupu, tradicionalnom takmičenju u sinhronom plivanju. Četrnaesti po redu Kristal kup održava se 30. novembra i 1. decebra na velikom bazenu Centra za fizičku kulturu "Vračar".

Kristal kup, takmičenje u sinhronom plivanju za devojčice do 12 godina, održaće se ovog vikenda na velikom bazenu Centra za fizičku kulturu "Vračar".

Ove godine Kristal kup se održava po 14. put, a očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se više od 120 takmičarki iz 15 klubova, iz šest zemalja.

Učestvuju svi domaći klubovi - "Vračar", "Niš", "Delfin", "Tašmajdan", "25. maj", "Sirene", "Banjica", "TENT", zatim po dva kluba iz Rusije i Bugarske i po jedan iz Mađarske, Jermenije i Turske.

U subotu, 30. novembra, od 10 časova na programu su takmičenja u disciplinama solo i kombinacija.

U nedelju, 1. decembra, od 10 časova na programu je nadmetanje u figurama, a od 17 časova u disciplinama tim i duet.

Kristal kup je jedno od najznačajnijih takmičenja u regionu za sinhrone plivačice, a od 2007. je u zvaničnom kalendaru Evropske plivačke federacije (LEN).

Domaćin takmičenja je, kao i svake godine, Klub za sinhrono i umetničko plivanje "Vračar", a pomoć u organizaciji pružili su Sekretarijat za sport grada Beograda i Opština Vračar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kristal kup, četrnaesti put

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Više od 120 devojčica iz šest zemalja učestvovaće na ovogodišnjem Kristal kupu, tradicionalnom takmičenju u sinhronom plivanju. Četrnaesti Kristal kup održava se 30. novembra i 1. decembra na velikom bazenu Centra za fizičku kulturu "Vračar".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.