Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 02:47

Krespov košmar se nastavlja, najgori start Trikolora u istoriji (VIDEO)

Santos dobio gradskog rivala Sao Paula sa 2:0 i produbio agoniju u 2021. godini tima s Morumbija. Argentincu se opasno zaljuljala klupa posle manje od šest meseci na kormilu velikana. Atletiko Paranaense senzacionalni lider Brazileiraa sa maksimalnih 12 bodova

Crna 2021. godina za Sao Paulo. Početkom godine je tim sa Morumbija bio na pragu krune u Seriji A, imao je veliku prednost u odnosu na Internasional, Flamengo i Atletiko Mineiro, ali je usledila crna serija i na kraju tek >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četvrto mesto. Fernando Diniz je smenjen, stigao je pompezno na kormilo Tirkolora argentinska legenda Ernan Krespo. Početak je bio obećavajući, izborena je nokaut faza Kopa Libertadores, osvojen šampionat Paulista, ali košmarni start sezone u Brazileirau.

Posle pet kola nekadašnji brazilski i južnoameirčki šampion ima samo dva boda na kontu. To je najgori start u istoriji kluba u elitnoj ligi zemlje fudbala. Za 450 minuta fudbaleri Sao Paula su samo jednom postigli gol.

Novi poraz usledio je u petom kolu. Bolji od Trikolora bio je gradski rival Santos koji je lako sa 2:0 pobedio ljutog rivala na svom stadionu Vila Belmiro. Posle novog poraza, klupa Ernana Krespa, ovajača Kopa Sudamerikane prošle sezone sa malenom Defesnom i Hustisijom iz Bueeos Ajresa, se zaljuljala i ne bi bilo iznenađenje ako bi nekadšanji legendarni napadač Parme, Lacija i Intera dobio otkaz.

01.00: (1,28) Atletiko Mineiro (5,50) Šapekoense (11,0)

Sve dileme oko pobednika domaćina je rešio u prvih 45 minuta. Pogotke za crno-bele postigli su Marinjo, prošle sezone prvi strelac tima sa 17 golova, i Gabrijel Pirani. Gosti su imali veći posed lopte, a koliko su bili bezopsani govori podatak da su samo jednom ugrozili golmana domaćeg tima Džona. Prošle sezone do finiša šampionata trener Sao Paula Fernando Diniz sada je na kormilu Santosa, pa je ovo bila slatka osveta stručnjaka za otkaz na Morumbija početkom godine.

Opravdanje za Krespo moglo bi da bude da je njegov tim bio oslabljen na ovom meču. Nisu igrali iskusni Miranda i Dani Alves, kao i Luan, Ernanes, Rodrigo Nestor i Vilijan. Prošle sezone najbiolji strlac Brazila Lusijano (postigao 18 golova kao i Klaudinjo iz Bragantina) posti ove sezone. Gostima nije pomogao ni iskusni Eder, nekadašnji reprezentativac Italije i bivši igrač Sampdorije i Intera koji je stigao ove godine iz ugašenog kineskog šampiona Đengsua.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle četiri kola senzacionalni lider Serije A je Atletiko Paranaense koji ima maksimalnih 12 bodova. Tim iz Kuritibe je na svom terenu dobio imenjaka iz Gojaniensea sa 2:1, a pogotke su postigli Babi Mateus i Kristijan.

Na začelju elitinog šampionata Brazila je nekada moćni Gremio kiji ima sva tri poraza, a ne cvetaju ruže ni gradskog rivalu izu Porto Alegrea, Internasionalu koji nije uspeo na svom terneu da pobedi Searu – 1:1. Ni smena španskog sturčnjaka Anhela Ramireza nije pokrenula Crvene, prošle sezone vicešampiona Brazila kome je samo bod falio da osvoji krunu.

Palmeiras se budi posle šokantne eliminicaije u šesnaestini finala Kupa Brazila. Prvak Južne Amerike je slavio na svom terenu protiv novog člana elite, Amerike Mineiro sa 2:1, a junak meča je dvostruki strelac Vilijan. On je u šestom minutu sudijske nadoknade na asistenciju veterana Luiza Adrijana doneo drugu vezanu pobedu Velikim zelenim iz Sao Paula.

Samo četiri tima nisu dosad osetili gorčinu poraza. Osim lidera Atletiko Paranaensea, nisu izgubili ni Fortaleza, Bragantino i Fluminense.

Tek je početak sezone u zemlji fudbala, ali buran start nagoveštava novi poredak. Treba istaći da će najbolji timovi, posebno se to odnosi na šampkiona Flamengo, narednih nedelja da bude oslabljen zbog velikog broja reprezentativaca koji brane boje svojih zemalja na Kopa Amerika koje je u toku. Serija A je počela pre mesec dana, ali se ne prekida iako je u toku šampionat Južne Amerike.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...

BRAZIL 1 - 5. KOLO

Nedelja

Flamengo - RB Bragantino 2:3 (1:1)

/Muniz 27, 64 - Aderlan 12, Ramires 69, Šrigor 90+8/

Palmeiras – Amerika Mineiro 2:1 (1:1)

/Vilijan 39, 90+6 – Žeovan 38/

Baija – Korintijans 0:0

Internasional – Seara 1:1 (1:1)

/Edenilson 8pen – Lima 45+1/

Atletiko PR – Atletiko GO 2:1 (1:1)

/Babi Mateus 43, Kristijan 71 – Baralas 13/

Fortaleza – Fluminense 1:1 (0:0)

/Robson 69 – Paulista 56/

Santos – Sao Paulo 2:0 (2:0)

/Marinjo 27, Pirani 44/

Žuventud – Sport Resife u toku

Utorak

01.00: (1,28) Atletiko Mineiro (5,50) Šapekoense (11,0)

*** kvote su podložne promenama

Odloženo

Kujaba - Gremio

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Krespov košmar se nastavlja, najgori start Trikolora u istoriji elitne lige Brazila (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021

Santos dobio gradskog rivala Sao Paulo sa 2:0 i produbio agoniju u 2021. godini tima s Morumbija. Argentincu se opasno zaljuljala klupa posle manje od šest meseci na kormilu velikana. Atletiko Paranaense senzacionalni lider Brazileiraa sa maksimalnih 12 bodova..Crna 2021. godina za Sao Paulo. Početkom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.