Krespo posle Katara karijeru nastavlja u UAE

Izvor: B92, 14.Nov.2023, 10:47

Krespo posle Katara karijeru nastavlja u UAE

Legendarni argentinski napadač Ernan Krespo pokušava da se ostvari i kao trener.

Za sada mu ne ide najbolje, a novu priliku dobio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Svojevremeno jedan od najboljih strelaca sveta predvodiće ekipu Al Aina.

Krespo je u oktobru dobio otkaz u Al Duhailu, a u Al Ainu je zmaenio Holanđanina Alfreda Šrudera, bivšeg stratega nemačkog Hofenhajma, Klub Briža i Ajaksa, koji bi trebalo da preuzme saudijski Al Itihad, klub u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su glavne zvezde Francuzi Karim Benzema i N'Golo Kante.

Krespova trenerska karijera prilično je ispod nivao njegovih igračkih godina, kada je bio zvezda gde god je igrao – od River Plejta, preko Parme, Lacija i Intera do Čelsija i Milana.

Takođe i u reprezentaciji Argentine za koju je postigao 35 golova na 64 utakmice.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Parmi, klubu u kojem je okončao igračku karijeru, a potom je radio u Modeni te napustio Evropu radeći u argentinskim klubovima Banfildu i Defensa Hustisiji, te brazilskom Sao Paulu.

Nakon što ga nije išlo na rodnom kontinentu, preselio se u arapski svet i stigao u pomenuti Al Duhail iz Katara.

Predvodio je Al Duhail do triple krune i polufinala azijske Lige šampiona, ali je loše počeo novu sezonu pa je usledio rastanak 11. oktobra.

Sada je preuzeo tim koji je treći u UAE Pro ligi, dva boda iza Al Vasla i Šabab Al Ahlija koji dele prve dve pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.