Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 19:47

Krenulo je! Bajern kontaktirao Virca, plan postoji, njemu se oči cakle...

Najveći talenat nemačkog fudbala biće veliki izazov i u isto vreme ispit za šampiona...

Kai Haverc je izmakao Bajernu. Ruku na srce, nisu se u Minhenu previše ni otimali za reprezentativnog vezistu, ali zato sve rade kako bi novi vunderkind Bajera iz Leverkuzena završio u Zebener štrase.

U pitanju je Florijan Virc, 18-godišnjak kog je Verkself gurnuo u vatru još prošle sezone, a na startu ove momak iz Pulhajma potvrđuje ocene mnogih nemačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stručnjaka da se radi o jednom od najvećih potencijala Bundeslige u ovom veku.

Virc je povređen ušao u tekuću sezonu. Prvi meč sa Union Berlinom je propustio, u drugom protiv Menhegladbaha igrao svega devet minuta, u trećem sa Augzburgom 25, da bi se tek potom ustalio u startnih 11. Međutim sve to ni najmanje se nije odrazilo na njegov učinak koji glasi: četiri gola i četiri asistencije za 292 minuta provedena na terenu.

U proseku to je gol ili asistencija na svakih 36,5 minuta?!

Mladi vezista proteklog vikenda postigao je pobedonosni pogodak protiv Majnca (1:0), čime je srušio rekord Bundeslige, pošto je postao najmlađi fudbaler sa 10+ golova u ovom takmičenju. Do subote ovim rekordom dičio se Lukas Podolski...

Florijan verovatno svake nedelje ispisuje neku novu stranicu istorije”, izjavio je golman Bajera Lukas Hradecki, sada već naviknut na glavne role mlađanog saigrača. “Valjda će da časti, da me odvede na pivo. Ipak ima 18 godina, sad sme da popije”.

Lepe reči stigle su i od trenera Herarda Seoanea...

“Florijan je sjajan u završnici. U takvim situacijama uspeva da zadrži bistru glavu, da donosi dobre odluke. To je velika stvar”.

I pre nego što je počeo standardno da igra ove sezone Hansi Flik pozvao je Virca u seniorsku reprezentaciju Nemačke. I ne samo što ga je pozvao, nego mu je dao šansu na sva tri septembarska meča. Zahvalnost je stigla u vidu debitantskog pogotka protiv Jermenije.

"Florijan Virc je kompletan paket. Momak ima sve što je potrebno da postane vrhunski as", nije skrivao oduševljenje doskorašnji trener Bajerna i novi selektor Manšafta.

Logično i očekivano, kada se nešto ovako izuzetno pojavi na tržištu Bajern munjevito reaguje. Da je na nišanu Bavaraca već više od godinu nije nikakva tajna. Ali da su Oliver Kan i Hasan Salihamidžić već napravili određene korake ekskluzivno je danas otkrio čovek najbolje upoznat u dešavanja u redovima nemačkog prvaka - Kristijan Falk.

"Salihamidžić je vodio neformalne razgovore sa ocem i agentom Florijana Virca. Momak nema ništa protiv prelaska u Bajern, njegove oči se ucakle kada se povede priča o Bajernu. Ali kako trenutno stvari stoje plan je da Virc tek za dve godine stigne u Minhen".

Ne bi bilo prvi put da Bajern na neki način kapariše igrača. Sećamo se najsvežijeg slučaja Serža Gnabrija, čiji je dolazak u Verder dobrim delom finansirao bavarski gigant, a onda ga rutinski, za svega 8.000.000 evra, odveo sa Vezera godinu dana kasnije.

Misija "Florijan Virc" neće biti ni izbliza tako lagana. Pre svega jer je 18-godišnji vezista nedavno produžio ugovor do 2026. i nema izlaznu klauzulu, a Leverkuzen nije ni izbliza u lošoj finansijskoj situaciji kao Verder. Naposletku, radi se o talentu svetskih razmera i na Baj areni su ubeđeni da će dobiti više novca nego od transfera Kaija Haverca u Čelsi (80.000.000).

Naravno, Bajern ima svoje adute u koje ne treba sumnjati. A jedan od najjačih mogla bi da bude baš ta želja Florijana Virca da obuče njegov dres. Uostalom, u Nemačkoj svi se dobro sećaju videa sa njegovog Instagram profila na kom trenira u kući u dresu minhenskog kluba...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.