Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2021, 20:33

Krenula bitka u Partizanovoj grupi: Metropolitan pokazao mišiće u Rusiji uz pomoć odličnog Entonija Brauna

Slavlje Levaloe protiv Lokomotive - 79:83

Lokomotiva i Metropolitan otvorili su TOP 16 fazu Evrokupa, samim tim i Partizanovu grupu. I odmah su crno-beli mogli da vide ko će im stajati na putu. I kakav je odnos između, na papiru, dve najbolje ekipe u grupi. U sudaru u Rusiji bolja je bila francuska ekipa što samo po sebi pokazuje ko je favorit na papiru za prvo mesto - 79:83.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf Levaloa bio je Entoni Braun. Bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaš Partizana postigao je 17 poena i imao je ukupno osam skokova. Neke od tih poena dao je u najvažnijim mometima pri kraju utakmice. Zapravo, postigao je šest od poslednjih osam poena svog tima i to sve sa penala. Zaista je bio motor tima koji je gurao ekipu ka trijumfu.

Arči Gudvin je dodao 15, a David Mišino - 19 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Delovalo je u većem delu utakmice da je Lokomotiva bliža pobedi, te da ima prednost koja je u trećoj deonici išla do maksimalnih sedam razlike, ali...

Metropolitan je pojačao u poslednjoj četvrtini, uspeo da povede i da održi razliku do samog kraja. Na taj način je tim Jure Zdovca upisao izuzetno važan trijumf u borbi za četvrtfinale, iako je tek početak runde.

Lokomotiva nije mogla da računa na povređenog Alana Vilijamsa, a najefikasniji u ruskom timu bio je Mindaugas Kuzminskas sa 21 datim poenom i šest skokova. Kevin Harvi je dodao 15 poena, a Džordan Kraford 13. Redži Linč je ubacio 10. Najdžel Vilijams Gos nije igrao na ovom duelu.

Sa ovom pobedom Metropolitan je pokazao da nije slučajno ušao u TOP 16 fazu sa prve pozicije. Podsetimo da Partizan gostuje ovom timu već 19. januara. Dakle, za sedam dana. Pre toga crno-beli igraju protiv Trenta i Budućnosti.

EVROKUP - TOP 16 FAZA

Utorak

Lokomotiva Krasnodar - Metropolitan 79:83

/Kuzminskas 21 - Mišino 19/

19.15: Budućnost - Burg

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.