Krenula Liga 1, Francuska dočekala VAR

Izvor: Mondo, 10.Avg.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenula Liga 1, Francuska dočekala VAR

Na otvaranju sezone, video-tehnologija prvi put upotrebljena na susretu Marselja i Tuluza, koji su domaći ubedljivo rešili u svoju korist.

Foto: Guliver/Getty Images/Laurence Griffiths

Dueli Marselja i Tuluza obično završavaju pobedom Olimpika ili remijem (poslednji prvenstveni trijumf Tuluz ostvario 2012. godine), a tako je bilo i ovog petka, na otvaranju nove sezone u Ligi 1.

Domaći su slavili golovima dvostrukog strelca Dimitrija Pajea, kao i Valerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Žermena i svog najboljeg strelca iz prošle sezone, Florijana Tovana.

MARSELJ - TULUZ 4:0 (1:0)

Skoro celo prvo poluvreme publika na "Velodromu" se dosađivala, a onda je defanzivac Tuluza Kelvin Amijan "odlučio" da prekine uspavanku.

Igrao je rukom u svom šesnaestercu, a sudija Rudi Buke nakon pregledanog snimka pokazao je na jedanaesterac. Bila je to premijerna upotreba VAR tehnologije u francuskom fudbalu.

Odgovornost je preuzeo Paje i pogodio za 1:0.

Isti igrač u 17. minutu nastavka još jednom je obradovao trenera Rudija Garsiju, a rezultat 2:0 bio je aktuelan do samog finiša susreta.

A onda, za tri minuta - dva gola!

Prvo je Žermen lepim udarcem povisio na 3:0, da bi tačku na "i" stavio Tovan, nepunih 10 minuta nakon što je ušao s klupe.

Podsetimo, sezonu u Francuskoj utakmicom Superkupa prošlog vikenda otvorili su PSŽ i Monako, a rezultat je bio identičan večerašnjem (4:0).

LIGA 1 - 1. KOLO:

Marselj - Tuluz 4:0 (1:0)

/Paje 45 pen, 62, Žermen 89, Tovan 90+2/

U subotu:

Nant - Monako (17.00)

Anže - Nim (20.00)

Lil - Ren

Monpelje - Dižon

Nica - Rems

Sent-Etjen - Gengan

U nedelju:

Lion - Amijen (15.00)

Bordo - Strazbur (17.00)

PSŽ - Kaen (21.00)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.