Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 09:29

Kreće rasplet u Superligi: Ko će u Evropu, a ko u Prvu ligu?

Neke dileme su već rešene

Kreće finalni deo Superlige Srbije. Osam poslednjih kola, koja će nam doneti odgovore na neka još otvorena pitanja.

Može i sa druge strane da se gleda: osam je kola do kraja, a većina nepoznanica sa kojima se ulazi u svako novo prvenstvo je već rešena. Crvena zvezda će biti novi-stari šampion, Partizan ide u Konferencijsku ligu, a pitanje je ko će mu praviti društvo.

Po tabeli gledano, Čukarički i Vojvodina deluju teško >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dostižno Radniku, ali je tim iz Surdulice u polufinalu Kupa Srbije i kroz to takmičenje bi mogao do istorijskog prvog plasmana na međunarodnu scenu. Jedino što bi za to morao da osvoji trofej. Koliko je, sad, to realno, pogotovo što će u polufinalu igrati na Marakani protiv Zvezde...

Uglavnom, ako se tim Slavoljuba Đorđevića ne domogne pehara, onda će Čukarički i Vojvodina u Evropu. Ako Radnik napravi senzaciju, onda pored njega i Partizana ide trećeplasirani.

Iako je bilo raznih čudesnih ideja u našem fudbalu u poslednje vreme, pa i na polusezoni da se broj klubova koji ispada smanji sa šest na četiri, dakle usred sezone da se menja odluka ogrnuta plaštom „problema zbog korona virusa“, takav predlog, srećom, nije ni dobio zvaničnu formu. Ali, ako nas je nešto naučilo u fudbalu na ovim prostorima u poslednje skoro tri decenije to je da se veličina i sastav Superlige mogu, uz razna obrazloženja, menjati i na kraju sezone. Nije da se nije dešavalo. Malo puta. Nadamo se da takva avantura neće ovog leta nikom da padne na pamet.

Uglavnom, za tri kluba je praktično već sada jasno da će naredne sezone igrati u Prvoj ligi. Bačka je toliko daleko od luke spasa da bi mogla već za dva kola i matematički da ispadne. Ni za Mačvu i Zlatibor spasa nema. Predaleko su od prvog mesta iznad crte, čak 15, odnosno 14 bodova od Novog Pazara. Za spas bi im bilo potrebno da se pretvore u Crvenu zvezdu i da dobiju sve preostale utakmice, uz pozitivan rasplet na ostalim mečevima. Premalo verovatno...

Ali zato za tri preostala mesta koja vuku u niži rang biće drame. Od devetoplasirane Mladosti do Inđije, koja je na 17. poziciji je devet bodova razmaka. U tih devet bodova stalo je devet klubova.

Radnički ima na papiru definitivno najlakši raspored, jer mu u goste u sve četiri utakmice na Čairu dolaze direktni rivali za opstanak. Isti je slučaj i sa ekipom Metalca, te ta dva kluba, imaju najveće šanse da ranije, pre poslednja dva kola, reše pitanje opstanka.

Novi Pazar ima neverovatan niz mečeva u poslednjih osam kola, jer će igrati sa Čukaričkim i sa sedam rivala za opstanak! Javor ima dosta težak raspored, dolaze mu Zvezda i Čukarički, a ide na noge Radničkom i Voždovcu.

Najveći napor mora da napravi Inđija i neće joj biti lako, jer joj u goste dolazi Zvezda, dok u gostima igra sa TSC-om. Najteža gostovanja čekaju Voždovac, jer će ići na noge TSC-u, Novom Pazaru, Mladosti i Partizanu. Rad će od četiri utakmice na svom terenu ugostiti Zvezdu i tri rivala u borbi za opstanak.

Neizvesno, napeto... Još osam rundi koji će rešiti sva pitanja. Rasplet kreće od danas.

MLADOST  39

D Spartak

G Proleter

D TSC

G Čukarički

D Voždovac

G Novi Pazar

G Napredak

D Partizan

RADNIČKI 38

G Partizan

D Javor

G Radnik

D Inđija

G Vojvodina

D Rad

G Zlatibor

D Bačka

METALAC  38

G Radnik

D Inđija

G Vojvodina

D Rad

G Zlatibor

D Bačka

D Novi Pazar

G Crvena zvezda

JAVOR    37

D Crvena zvezda

G Radnički

D Mačva

G Spartak

D Proleter

G TSC

D Čukarički

G Voždovac

VOŽDOVAC 37

D Proleter

G TSC

D Čukarički

G Novi Pazar

G Mladost

D Napredak

G Partizan

D Javor

NOVI PAZAR    36

G Rad

D Čukarički

G Zlatibor

D Voždovac

G Bačka

D Mladost

G Metalac

D Napredak

RAD 33

D Novi Pazar

G Zlatibor

D Bačka

G Metalac

D Crvena zvezda

G Radnički

D Mačva

G Spartak

NAPREDAK 32

D Mačva

G Spartak

D Proleter

G TSC

D Čukarički

G Voždovac

D Mladost

G Novi Pazar

INĐIJA   30

D Bačka

G Metalac

D Crvena zvezda

G Radnički

D Mačva

G Spartak

D Proleter

G TSC

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.