Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2021, 00:35

Kreće plej-of meksičke Aperture: Specijalisti za remije u Toreonu, tvrdo u Puebli

Santos Laguna i Atletiko San Luis igraju mečeve na mali broj golova. Gvadalahara gostuje na stadionu Gvahtemok

Počinje rasplet u meksičkoj Aperturi. Završen je ligaški deo sezone, a noćas startuje plej-of za šampiona. Lider prvog dela prvenstva - Klub Amerika, kao i Atlas, Leon i Tigres su izborili direktan plasman u četvrtfinale. Ostalih osam ekipa moraće da igraju meč baraža za plasman među osam najboljih ekipa Sombrerosa. Timovi od pete do osme pozicije imaju prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ovaj eliminacioni duel igraju pred svojim navijačima. U prva dva meča saastaju se Santos Laguna - Atletiko San Luis (02.00) i Puebla – Gvadalahara (04.00).

Santos Laguna je ove godine igrao finale plej-ofa Klausure sa Kruz Azulom, ali je tim iz Meksiko Sitija bio bolji u dvomeču borbe za krunu i stigao do titule posle 24 godine. Rival timu iz Toreona je Atletiko San Luis koji je bio na 12. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje za šampiona. Za dva gola je imao bolju gol-razliku od Mazatlana i Nekakse i na mala vrata se ušunjao u borbu za šampiona. Oba tima su ove sezone u Aperturi specijalisti za remija. Santos ih ima čak devet, a Atletiko osam.

02.00: (1,75) Santos Laguna (3,45) Atletiko San Luis (4,60)

Santos je odličan u finišu, sakupio je osam bodova u završna četiri kola. Prvi strelac tima je Čileanac Dijego Valdes, koji je postigao pet golova. Dve i po godine na kormilu ovog tima je Urugvajac Giljerme Almada.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Atletiko je sedam poslednjih mečeva bez trijumfa (tri poraza i četiri remija). Ovi timovi su odigrali meč poslednjeg 17. kola. Nije bilo golova u Toreonu, a ispostavilo da je po bod bio dovoljan za oba tima, domaćinu da sačuva peto mesto, a timu iz San Luisa da se plasira u plej-of.

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu dvomeč sa Klubom Amerikom, timom iz Meksiko Sitija koji je bio ubedljvo najbolji u ligaškom delu sezone.

U drugom meču, Puebla dočekuje Gvadalaharu (04.00). Gost, popularni Čivasi, poznati su u Meksiku kao tim koji igra bez stranaca. Gvadalahara je krajem septembra ostala bez trenera. Klub je napustio iskusni meksički stručnjak Viktor Manuel Vučetić. Na klupu je seo mladi 34-godišnji trener Marselo Mičel Leanjo kao privremeno rešenje. Uspeo je da trgne crveno-bele koji bi mogli da budu potencijalno iznenađenje u finišu meksičkog šampionata.

04.00: (2,55) Puebla (2,90) Gvadalahara (2,90)

Prva zvezda Pueble je urugvajski napadač Kristijan Tabo, strelac pet golova u ovom šampionatu. Kod Čivasa je najefikasniji Anhel Zaldivar sa četiri gola, dok je najbolji paker Karlos Kisneros sa tri asistencije.

Puebla je poslednje dve utakmice u ligaškom delu Aperture pobedila, i to bez primljenog pogotka. Oba tima igraju tvrde utakmice na mali broj golova. U prvom delu šampionata, Čivas je dobio u gostima Pueblu sa 2:0 pogocima Manuela Majorhe i Isaka Brizuele.

Ako posle 90 minuta ne bude pobednika, odmah se šutiraju jedanaesterci.

MEKSIKO 1, APERTURA – OSMINA FINALA PLEJ-OFA (JEDAN MEČ)

Nedelja

02.00: (1,75) Santos Laguna (3,45) Atletiko San Luis (4,60)

04.00: (2,55) Puebla (2,90) Gvadalahara (2,90)

23.55: (2,25) Toluka (3,20) Pumas Unam (3,10)

Ponedeljak

02.15: (2,45) Kruz Azul (2,95) Monterej (3,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.