Kreće borba za tutulu Jadrana i plasman u Evroligu, Zvezda dočekuje Budućnost

Izvor: RTS, 12.Apr.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće borba za tutulu Jadrana i plasman u Evroligu, Zvezda dočekuje Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde započinju borbu za trofej ABA lige koji bi im doneo i plasman u Evroligu naredne sezone. Ulog je veliki, a rival iskusna ekipa podgoričke Budućnosti. Prva utakmica finalne serije plej-ofa igra se od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Partije u regularnom delu sezone i učinak od 21-1 daju Crvenoj zvezdi razloga za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optimizam.  Biće to četvrti sudar dva tima ove sezone u kojima je Zvezda slavila tri puta. U reprizi finala ABA lige iz prošle godine, s tim da sada crveno-beli žele drugačiji ishod u odnosu na poraz 3:1.

U poslednjem meču polufinalne serije crveno-beli su pred svojom publikom zabeležili veličanstvenu pobedu u ''majstorici'' sa Partizanom. Karte za prvi duel odavno su rasprodate pa će crveno-beli ponovo imati fenomenalnu podršku sa tribina.
Zvezda će se i u ovom meču igrati bez Džoa Reglenda koji još nije uspeo da se oporavi od povrede.
Naredni meč ova dva tima igra se već u nedelju nakon čega se serija seli u Podgoricu. Trofej će podići ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je da njegov tim mora da bude koncentrisan, disciplinovan i da ima energiju na terenu.
"Igramo protiv iskusne ekipe. Imaju iskustvo i kvalitet. Spremni smo za finalnu seriju. Najbitnije je da smo ušli u finale, alI naš posao nije završen. Naš posao će biti završen kad uzmemo ABA ligu. Kao što sam već rekao, Zvezdino mesto je u Evroligi", rekao je Tomić. On je istakao da je srećan što su karte za utakmicu rasprodate i što će njegov tim igrati pred punom halom, kao i da su navijači šesti igrač.
Trener Budućnosti Jasmin Repeša izjavio je da je spremio ekipu da ne upadne u zamku i podlegne atmosferi u Beogradu.
"Igraćemo u ekstremno domaćinskoj atmosferi, protiv ekipe koja zna da koristi podršku sa tribina. Moramo da odgovorimo na to. Ne osećam pritisak, dozvoljavam da uživamo u plej-ofu, bez obzira što tražim viši nivo koncentacije, energije... Ekipa može da oseti nervozu i nesigurnost i to može da bude problem. Ja sam miran", rekao je Repeša.
Prva utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige Crvena zvezda - Budućnost igra se od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA DOČEKUJE BUDUĆNOST NA STARTU FINALNE PLEJ-OF SERIJE: Cilj titula i Evroliga

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2019

Tomić: U finalu smo, ali naš posao još nije završen. Biće kada osvojimo ABA ligu EHO prošlogodišnjeg finala plej-ofa ABA lige odzvanjaće u glavama košarkaša Crvene zvezde kada danas istrče na teren hale "Aleksandar Nikolić", u prvom činu bitke za jadransku titulu protiv...

Nastavak na Večernje novosti...

ABA - Počinju igre za presto! (19.00) (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2019

Večerašnjim duelom u hali "Aleksandar Nikolić" počinju završne borbe za zvanje šampiona regionalnog takmičenja i plasman u Evroligu...Godinu dana nakon što je Budućnost stigla do istorijskog uspeha i preuzela šampionsku titulu ABA lige od Crvene zvezde, dva tima će ponovo igrati za presto...Finalna...

Nastavak na Sportske.net...

Hoće li Zvezdini fudbaleri doći da podrže košarkaše?

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2019

Postojale su najave da će fudbaleri Crvene zvezde u nedelju doći da podrže košarkaše, ali izgleda da im želja neće biti ispunjena...Košarkaši Crvene zvezde mt:s večeras igraju prvu od najmanje tri utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige...Ekipa Milana Tomića imaće veliku podršku sa tribina,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.