Krčmarević: Od nule u revanšu

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krčmarević: Od nule u revanšu

Mlada reprezentacija Srbije (do 21 godine) pobedom nad Danskom (1:0) u Alborgu napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, koje se igra narednog leta. Naš tim, iako oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, nadigrao je vršnjake iz Danske i s puno optimizma očekuje sredu (18) i revanš u Beogradu.

Strateg srpskih nada Slobodan Krčmarević prezadovoljan je rezultatom iz prvog meča, ali kaže da plasman u Švedsku još nije gotova stvar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Da mi je neko pre utakmice u Alborgu ponudio nerešen rezultat sa postignutim golom, oberučke bih ga prihvatio, ali ovo je svakako bolje. To što smo savladali Dance na njihovom terenu ne sme, međutim, da nas opusti jer posao nije završen. I u subotu se videlo da za protivnika imamo ozbiljnu ekipu, koja je u prethodnim kvalifikacijama pružala bolje partije na strani. Zato u sredu moramo da imamo pristup kao da nismo stekli prednost u Danskoj i samo tako ćemo doći do cilja i plasmana na Evropsko prvenstvo - oprezan je selektor Krčmarević.

Najbolji pojedinac prvog meča bio je naš golman Željko Brkić, koji je svojim odbranama u prvom poluvremenu ulio neophodnu sigurnost u igru „orlića".

- Znali smo da smo kvalitetniji od Danaca i pre meča, ali smo krenuli stegnuto, zbog čega sam imao dosta posla u prvom poluvremenu. Ipak, u drugom delu smo došli do svoje igre, stvorili smo mnogo prilika i šteta je što smo samo jednu realizovali, mada iovako imamo odličan rezultat pred revanš u sredu - dodao je Brkić.

Meč u Danskoj doneo je, međutim, nove kadrovske probleme selektoru Krčmareviću jer u sredu zbog parnih žutih kartona neće moći da računa na Nikolu Petkovića i Filipa Đorđevića, tako da je sporno ko će zauzeti njihova mesta na levom beku i u špicu. Prednost „crvenih", međutim, može da bude publika jer svi koji su kupili kartu za utakmicu između seniorskih reprezentacija Srbije i Litvanije, moći će u sredu besplatno da gledaju meč u Humskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.