Kraljevski bluz

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevski bluz

Oklopnici Los Anđeles Kingsa nastavljaju sa ispunjavanjem zadataka na putu do prvog Stenli kupa. Pošto su eliminisali najbolju ekipu regularnog dela šampionata Vankuver Kanakse, oklopnici iz Los Anđelesa odlično su započeli i seriju protiv Sent Luis Bluza. Strpljivom igrom oslonjeni na pouzdanog golmana Džonatana Kvika, Kraljevi su vrebali svaku priliku, dobar deo njih iskoristili, što im je omogućilo da slave sa 3:1 i tako povedu u seriji protiv Sent Lui Bluza.
Na ledu „Skottrejd >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << centra“ do vođstva su stigli domaći. Posle duge akcije u trećini Kraljeva, David Peron se odlučio na šut. Pak je na putu do mreže okrznuo Dejvida Bejksa, promenio smer i završio iza leđa Džonatana Kvika, prvi ispostavilo se i poslednji put na meču. U nastavku gosti su se stabilizovali i već u finišu prve trećine izjednačili. Posle asistencije Dastina Penera, od bandu iza gola Bluzera, pak je stigao do mladog beka Kraljeva Vjačeslava Vojnova, koji je šutirao iz prve i po prvi put u plej – ofu pogodio protivničku mrežu.
Nerešen rezultat bio je aktuelan više od 20 minuta, odnosno sve do samog finiša drugog perioda. U situaciji sa igračem više domaći hokejaši su se prekombinovali, što je iskoristio Dastin Braun, oduzeo pak i neometano stigao od svog do protivničkog gola. Njegov šut Brajan Eliot je zaustavio, ali odbijeni pak stigao je do Meta Grina, koji jednostavno nije mogao da pogreši i takođe prvim golom u doigravanju Kraljevima donese minimalnu prednost. Posle izjednačene borbe u poslednjoj trećini Ken Hičkok odlučio je da izvede golmana, tako da je mreža Sent Luisa ostala upražnjena, što je iskoristio Dastin Pener i šutem od bandu postavio konačnih 3:1 za vođstvo u seriji.
Rezultati plej – ofa, Istok: Njujork Rendžers – Vašington 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) (skor u seriji 1 – 0). Zapad: Sent Luis – Los Anđeles 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) (0 – 1).
Zvezde večeri
o Džonatan Kvik (Los Anđeles) 28 odbrana
o Kris Krajder (Rendžers) gol i asistencija
o Dastin Pener (Los Anđeles) gol i asistencija
Raspored mečeva
Sinoć su igrali, Istok: Filadelfija – Nju Džersi (skor u seriji 0 – 0). Zapad: Finiks – Nešvil (1 – 0).
Noćas igraju, Istok: Njujork Rendžers – Vašington (1 – 0). Zapad: Sent Luis – Los Anđeles (0 – 1).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.