Kralj je odbranio tron

Izvor: MVP.rs, 23.Jun.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj je odbranio tron

Završena je sezona u Endesa ligi.

Ekipa Real Madrida je odbranila titulu šampiona u Prvenstvu Španije. Kraljevski klub je pobedio Barselonu u četvrtoj utakmici finala rezultatom 91:84 i sa 3-1 okončao seriju sa velikim rivalom. Madriđani su na taj način došli do 33. titule šampiona u klupskoj istoriji.

Meč je prelomila trojka Serhija Rodrigeza na tri minuta pre kraja susreta. On je, ubacivši je, odveo svoj tim na šest poena viška (83:77), a sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su gosti uspeli do kraja je da priđu na 87:84 posle zakucavanja Džastina Dolmena na ulasku u poslednji minut susreta. Ispostavilo se da je to bio poslednji koš Katalonaca u sezoni.

Najbolji kod pobednika je bio Serhio Ljulj sa 21 poenom i pet asistencija. Pratio ga je Rodrigez sa najboljom utakmicom u ovoj seriji. Plejmejker Reala je upisao 14 poena i šest asistencija, a 14 poena je zabeležio i Trej Tompkins. U redovima Madriđana dvocifren je još bio i Felipe Rejes, koji je meč završio sa 11 poena.

Barselonu je ovom meču na svojim leđima nosio Tomaš Satoranski. Čeh je upisao 17 poena i pet asistencija. Sa 17 poena i osam skokova je završio Ante Tomić, ali je hrvatski košarkaš imao veoma slabu realizaciju šuta iz igre na ovom meču (7/16).

Sa četvrtom utakmicom finala Endesa lige završena je klupska sezona u Evropi.

(foto: ACB Photo)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.