Kralj iznad Livorna

Izvor: Politika, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj iznad Livorna

Duel protiv italijanskog rivala poseban važan u psihološkom smislu kaže prvotimac "crno-belih

Jednom je srpski stručnjak Bora Milutinović rekao: "Ekstra igrača ima, ali nemoguće su kopije asova iz prošlosti". Partizan nikada nije kuburio sa dobrim golmanima. Mrežu "crno-belih" branili su Milutin Šoškiđ, Petar Borota, Ivan Ćurković, Rade Zalad, Ranko Stojić, Fahrudin Omerović, a u novije vreme među stativama kluba iz Humske dominira Ivica Kralj, koji je prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u zvaničnom protokolu bio još 1989. godine, kada je Partizan igrao u Glazgovu protiv Seltika. Od tada, Kralj je odlazio i vraćao se u Humsku. U subotu je u Kuli protiv Hajduka po 300 put obukao dres Partizana.

– Zar je moguće da je vreme tako brzo prošlo? – rekao je pomalo zbunjeno sjajni čuvar Partizanove mreže.

Ivica Kralj je nosio dres Arsenala iz Tivta, gde je počeo golmansku karijeru, zatim je branio za niški Jastrebac, kragujevački Radnički, Porto, PSV, ali nekako najlepše mu je bilo u Partizanu.

– Ovo je moj drugi dom..Partizan je danas izrastao u moderan klub, a uspesi u Evropi, plasman u Ligu šampiona i dva puta u Ligu UEFA, potvrđuju da je moj klub zaista deo evropske klupske elite.

Kažu za golmane da su kao vino: što su stariji to su bolji.

– Osećam se zaista odlično, priznaje jedan od naših najboljih golmana. Braniću najmanje još dve, tri sezone. Nadam se da ću zabeležiti i 400 meč u dresu Partizana, još nisam za penziju – kaže sa smeškom golman Kralj.

Još uvek se pamte njegove divne bravure iz Njukasla, kada je čudesnim odbranama omogućio svojoj ekipi istorijski nastup u Ligi šampiona, a i dalje je u svežem sećanju odbranjeni jedanaesterac u Groningenu.

– To su utakmice u kojima sportista mora da da svoj maksimum. Ne krijem da me posebno motivišu veliki mečevi, tada dajem sve od sebe ali ne delim utakmice na velike i male.

Partizan je pred novim evropskim ispitom. U četvrtak u Beograd stiže Livorno, a uskoro će u goste našem jedinom prdstavniku na međunarodnoj sceni i francuski Okser, dok se Ješićevi izabranici spremaju na put u Izrael i Škotsku.

– Imamo veliku šansu da prezimimo u Evropi, sve zavisi od nas. Ako nam dobro krene, a verujem da hoće, i na startu ostvarimo pobedu, onda bi naše šanse zaista bile velike da ponovimo uspeh od pre tri godine, smatra Ivica Kralj, koji za vredan jubilej nije znao dok ga za to nisu obavestili novinari.
Dragan Todorović

--------------------------------------------------------------------------

"LAV" KUP SRBIJE U FUDBALU

Derbi u Apatinu

Danas se igra šest utakmica osmine finala prvog "Lav" kupa Srbije u fudbalu i oba zaostala meča šesnaestine finala. Svi susreti počinju u 14 časova, osim duela na našem najvećem stadionu koji je zakazan za 16. Sastaju se:

OSMINA FINALA:

ZRENJANIN: Banat – Napredak, sudi Milenko Vukadinović (Beograd)

MLADENOVAC: Mladenovac – Vojvodina, Dejan Delević (Beograd)

BEOGRAD: Partizan – Srem, Goran Kovačić (Beograd)

VLASOTINCE: Vlasina – Bežanija, Milanović Goran (Petrovac na Mlavi)

APATIN: Mladost – OFK Beograd, Dragomir Tanović (Subotica)

BEOGRAD: Voždovac – Čukarički Stankom, Života Vlajić (Beograd)

ŠESNAESTINA FINALA:

BEOGRAD: Crvena zvezda – Sevojno, Mihailo Jeknić (Beograd)

ZEMUN: Zemun – Radnički (Pirot), Darko Bogdanović (Kraljevo)

U slučaju nerešenog rezultata izvodiće se jedanaesterci.

Mokra Gora će 8. novembra u osmini finala dočekati pobednika iz beogradskog meča šesnaestine finala, dok će istog dana Radnički iz Niša gostovati boljem iz duela u Gornjoj Varoši.

Utakmice četvrtfinala igraće se na proleće.
Đ. S.

[objavljeno: 25.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.