Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2021, 00:32

Kralj evropskog fudbala: Srušen rekord Mančestera, tri i po godine bez poraza u gostima

Bajern pomera granice

Nastavlja se Bajernova strahovlada evropskim fudbalom. Traje i ne misli da prestane. Pobedom u Rimu, u prvom susretu osmine finala, Bavarci su produžili niz nepobedivosti na gostovanjima u najprestižnijem kontinentalnom takmičenju do te mere da su srušili rekord.

Nemački prvak je na Olimpiku upisao 17. utakmicu bez poraza na gostovanjima i tako nadmašio ostvarenje Mančester junajteda iz perioda od 2007. do 2010. kad su Crveni đavoli vezali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 16 takvih mečeva.

Iz ovog obračuna izbačeni su susreti sa lanjskog Fajnal ejta u Lisabonu (Barselona 8:2, Lion 3:0, PSŽ 1:0), jer su igrani na neutralnom terenu, te ih zvanična statistika ne prepoznaje kao utakmice u gostima.

Kako bilo, učinak giganta iz Minhena je zastrađujuć. Poslednji put van Alijanc arene poklekao je u Parizu, na Parku prinčeva, 27. septembra 2017. dok je na klupi još sedeo Karlo Ančeloti (0:3). Potom je sa Jupom Hajnkesom u ulozu glavnokomandujućeg dobio Seltik (2:1), Anderleht (2:1), Bešiktaš (3:1), Sevilju (2:1), odigrao nerešeno sa Realom (2:2), potom sa Nikom Kovačem na klupi tukao Benfiku (2:0), AEK (2:0), ostao neporažena u obračunu sa Ajaksom (3:3), kao i Liverpulom na Enfilud (0:0), te razmontirao Totenhem u Londonu (7:2), pokorio Atinu (3:2 nad Olimpijakosom), a onda je krenula serija Hansija Flika: 6:0 u Beogradu protiv Crvene zvezde, 3:0 protiv Čelsija u Londonu, 2:1 u Moskvi sa Lokomotivom, 6:2 u Salcburgu sa istoimenim prvakom Austrije, 1:1 u Madridu sa Atletikom i ovih 4:1 protiv Lacija u Rimu.

Impresivno.

Inače, kad se računaju svi mečevi u Ligi šampiona Bajern je trenutno u seriji od 18 mečeva koje nije izgubio. Poslednji ga je tukao Liverpul na Alijanc areni 13. marta 2019, rezultatom 1:3.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.