Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 21:50

Kralj asistencija: Anđelo izjednačio rekord Safeta Sušića (VIDEO)

Protiv Mančester Sitija Argentinac je namestio 103. gol otkako je stigao u PSŽ

Simbolika nadimaka sve otkriva. Logično bi bilo da Sveci imaju Anđela. Potvrđeno na primeru Anhela di Marije, od srede veče surekordera Pari Sen Žermena po broju asistencija.

U polufinalu Lige šampiona, protiv Mančester Sitija, Argentinac je u 15. minutu centrirao iz kornera, na njegov ubačaj skočio brazilac Markinjos i zatresao mrežu engleskog predstavnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za vođstvo francuskog prvaka, ali i izuzetno individualno ostvarenje krilnog veziste.

Ova je bila je 103. otkako je leta 2015. stigao na Park prinčeva, po čemu se na klupskoj listi najboljih asistenata izjednačio sa Safetom Sušićem, pošto je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije već 30 godina neprikosnoven na vrhu.

S tom razlikom što je Sušiću trebalo devet sezona da stigne do 103 asistencije (1982-1991), dok je Di Marija isti učinak ostvario za skoro duplo manje vremena.

Safeta Sušića stigao je i Marko Verati. Ovoga puta na trećem mestu večne liste fudbalera Pari Sen Žermena sa najviše utakmica za klub. Italijanski vezista je izbio na „kotu 344“, koliko, osim Sušića, ima i Pol le Gven. Ispred su Silvan Arman (380) i Žan Mark Pilogrže (435).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.