Kralj Runi proterao Crne mačke sa Teatra snova, sudija greškom dao crveni Braunu umesto O

Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Runi proterao Crne mačke sa Teatra snova, sudija greškom dao crveni Braunu umesto O

Papis Sise prekinuo post Njukasla, Barnli pogurao Svonsi, rekorderu Piteru Krauču dovoljno i manje od dva minuta da donese pobedu Stoku

Pet utakmica, četiri minimalca, četiri pobede domaćina i jedna gostiju! Mančester junajted, Njukasl, Stouk, Svonsi i VBA upisali su nove recke u svojim tefterima, a najinteresantnije bilo je na Old Trafordu, gde su Đavoli na „runijevski“ pogon savladali borbeni Sanderlend rezultatom 2:0! Pakleno je bilo i u Vest Bromviču, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su Drozdovi uzeli meru Sautemptonu i produbili krizu Svetaca Ronalda Kumana, koji na poslednje tri utakmice ne zna za pobedu.

Tim Luja van Gala je 14. pobedom u sezoni preuzeo treće mesto na tabeli Premijer lige od Arsenala i posle dugo, dugo vremena našao se tik iza neprikosnovenog Čelsija i gradskog rivala Sitija! Crveni će na poziciji koja direktno vodi u Ligu šampiona ostati sigurno bar do nedelje popodne, kada Tobdžije igraju svoj meč sa Evertonom!

Junajted je do novog trijumfa stigao potpuno zasluženo, ali put do mreže bio je trnovit! Sve do 65. minuta ofanziva Đavola bila je gotovo neizdrživa, ali je Kostel Pantilimion u nekoliko navrata fantastično reagovao i sprečio domaćina da se raduje pre vremena. Pristalice Junajteda je nemoć svojih miljenika dovodila do ludila, pa su od 23. minuta u nekoliko navrata pevali - "u napad, u napad!"

Detalj koji je apsolutno promenio tok utakmice viđen je upravo u 65. minutu, posle akcije Junajteda u kojoj je Falkao oboren u kaznenom prostoru Sanderlenda, a sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Ali, arbitar Rodžer Ist izvukao je crveni karton i greškom ga usmerio ka nedužnom Vesu Braunu!

Prekaljeni štoper se, ruku na srce, našao u neposrednoj blizini kolumbijskog strelca, ali je kazneni prekšaj skrivio drugi bivši igrač Junajted - Džon O'Šej, a ne Braun, kako je Ist mislio. Igrači Sanderlenda pokušali su arbitra da ubede da je došlo do kardinalne greške, ali Ist svoju odluku nije želeo da promeni.

Neodbranjiv plotun sa bele tačke uputio je kralj Teatra snova, Vejn Runi, kojem je to bio jubilarni 100. pogodak na domaćem terenu (93 na Trafordu, sedam na Gudisonu prim. aut.).

Ofanziva domaćina se tu nije završila. Nastavio se pritisak na okrnjenu odbranu Mačaka, a prva sledeća ozbiljnija prilika pretvorena je u pogodak! Igrao se 84. minut kada je Adnan Januzaj pucao sa ivice šesnaesterca, lopta je putovala prema donjem lijevom ugli, ali je Pantilimon samo na trenutak uspeo da spreči neizbežno - Runi se našao na pravom mestu i stavio tačku na još jedno slavlje Đavola.

Doduše, u samom finišu meča i Ander Erera uspeo je da se upiše u listu strelaca, ali je gol poništen zbog čistog ofsajda. No, Junajted konačno tamo gde mu je i mesto - u vrhu Premijer lige!

Ako je Vejn Runi kralj Traforda, onda je neprikosnoveni vladar Hotornsa Saido Berahino! Fenomenalni napadač Drozdova i reprezentacije Engleske gotovo da je srušio san Sautemptona o Ligi šampiona naredne sezone, pošto je rezultatom 1:0 naneo drugi poraz u poslednja tri kola Svecima!

Jedini pogodak na meču viđen je već u drugom minutu, kada je Berahino lukavo iskoristio jedan odbitak posle centaršuta i odličnim udarcem pocepao mrežu Forstera.

Pokušavao je Ronald Kuman da ranim uvođenjem Elije, kasnije i Dejvisa promeni stanje stvari na terenu, ali u tome nije uspeo.

Dušan Tadić je na terenu bio sve do 74. minuta, kada ga je zamenio Šejn Long, dok je Filip Đuričić meč odgledao sa klupe.

Piter Krauč je džoker Stouka! Mučili su se Potersi gotovo 70 minuta sa zadnjom linijom Hala i na sve moguće načine pokušavali da otključaju kapiju gola, ali stvari su se promenile tek ono trenutka kada je u igru ušao Piter Krauč, i to baš u 70. minutu - 1:0!

Dugonogom strelcu bilo je potrebno nešto manje od 120 sekundi da zatrese mrežu Mekgregora, a interesantno je da je adut Marka Hjuza upisao 46. pogodak glavom, čime je izjednačio rekord Alana Širera u Premijer ligi.

Minimalne pobede ostvarili su i Njukasl i Svonsi, koji su golovima Papisa Sisea u 37. minutu, odnosno poklonom desnog beka Barnlija Tripijea u 64. minutu stigli do novih trijumfa.

PREMIJER LIGA – 27. kolo

Subota:

Vest Hem – Kristal Palas 1:3 (0:1)

/Valensija 76 - Mari 41, 63, Dan 51/

Barnli – Svonsi 0:1 (0:0)

/Tripije 64 ag/

Mančester Junajted – Sanderlend 2:0 (0:0)

/Runi 66, 84/

Njukasl – Aston Vila 1:0 (1:0)

/Sise 37/

Stouk – Hal 1:0 (0:0)

/Krauč 72/

Vest Bromvič Albion – Sautempton 1:0 (1:0)

/Berahino 2/

Nedelja:

13.00 Liverpul – Mančester Siti

15.05 Arsenal – Everton

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PREMIJER LIGA: Runi konačno proradio, sudija isljučio pogrešnog igrača! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Feb.2015

Još jedno taktičko nadmudrivanje Luja van Hala reklo bi se, sa samim sobom, ovog puta nije dovelo do još jednog kiksa Mančester Junajteda, golovima Runija ‘Đavoli’ su zadržali korak u trci za Ligom šampiona.. . Ponovo je Mančester Junajted imao problema da probije protivničku odbranu na...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.