Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 23:15

Kralj Pele i nesrećnici koji ne mogu da pobede

Brazil 2: CSA u derbiju začelja dočekuje Londrinu na stadionu koji nosi ime legendarnog asa

U potrazi za prvom pobedom od početka sezone, Alagoano i Londrina sučeljavaju se noćas (01.30) na stadionu Rei Pele, odnosno Kralj Pele u čast jednog od najvećih fudbalera u istoriji igre, u sklopu petog kola brazilske Serije B.

Veoma loši rezultati u dosadašnjem toku drugoligaškog šampionata prate obe ekipe. Domaći sastav u meč ulazi sa tek dva osvojena boda iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četiri utakmice, pritom zauzima pretposlednje mesto na tabeli, i jedino je u goroj situaciji od njega Ponte Preta sa samo jednim zabeleženim bodom. Azulao je u prva četiri kola doživeo dva poraza, na startu prvenstva od Nautika, a dva vikenda kasnije i od Vila Nove, i oba buta protivnici su slavili minimalnim rezultatom. U druga dva okršaja uspeli su da ostanu neporaženi, podelivši bodove sa Sampajo Koreom u meču bez postignutih golova i proteklog vikenda sa Guaranijem, kada su na svom terenu uspeli da anuliraju prednost Domorodaca i susret okončaju rezultatom 1:1.

Njihov noćašnji protivnik nalazi se u nešto boljoj situaciji. Londrina u dosadašnjem toku takmičenja takođe nije zabeležila pobedu, ali je jedini izgubljen dvoboj imala sa Bruskeom, velikim iznenađenjem i klubom koji je minule sezone poneo titulu šampiona Serije C. U preostala tri susreta Tubarao je remizirao sa Pelotasom, Koritibom, a najnovija podela bodova dogodila se prethodnog vikenda u duelu sa Botafogom, kada je u dva navrata uspeo da sustigne prednost gostiju iz Rio de Žaneira i susret završi rezultatom 2:2.

01.30: (2,05) CSA (3,00) Londrina (3,80)

Bruno Piveti, trener domaćih, pored pritiska koji se nameće u potrazi za prvom pobedom, imaće poteškoća i u sastavljanju tima za noćašnji okršaj. Ono što je sigurno je da se na spisku igrača za duel sa Londrinom neće naći Bruno Mota, koji se oporavlja od udarca u leđa koji je zadobio na prethodnom susretu sa Guaranijem. Pored toga, veliki problem pojavio se na mestu desnog beka, jer je Norberto Neto igrač koji je bio zadužen za ovu poziciju, prroteklih dana dogovorio prelazak u Kruzeiro. Kao njegova zamena pominje se Kristovam Ribeiro, igrač koji je nekada nastupao u redovima Londrine, kada je ovaj klub igrao u Seriji D.

Ipak ima i dobrih vesti za Azulao. Piveti će ponovo moći da računa na defanzivnog vezistu Đovanea da Silvu, koji je odslužio suspenziju dobijenu na meču sa Vila Novom, a posle dva kola odsustva i oporavljanja od korona virusa među stative se vratio i prvi čuvar mreže Tijago Rodrigez. Po proceni medicinskog odeljenja i posle dužeg oporavka pojavljuju se indikacije da bi u timu ponovo mogao da se nađe nekadašnji standardni bek Fabrisio Silva, koji već neko vreme trenira sa ekipom.

Što se tiče ofanzivnog sektora, Ijago Sesar je debitovao prethodnog vikenda i ostavio je dobar utisak na stručni kadar, a rezervista Silvinjo i igrač koji je doneo izjednačenje na meču sa Guaranijem, najverovatnije će se ovoga puta naći u startnoj postavi umesto Jurija Freitasa.

Sa druge strane, tim iz Londrine ima najgori start od povratka u Seriju B. Popularni Tubaraosi iliti Ajkule, nisu ostvarile pobedu u prva četiri kola i suočavaju se sa nelagodom kakvu nisu imale u poslednjim izdanjima drugostepenog takmičenja u Brazilu. Prethodni put sličan scenario proživljavale su u sezonama 2016. i 2019, ali su tih sezona u istom periodu uspevale da ostvare berem jednu pobedu. Uprkos lošem startu navijači imaju poverenja u svoj tim, sugerišući da je pomenutih sezona, takođe loš početak, na kraju prouzrokovao da se njihov tim bori za viši rang. Dok je potpuno suprotna situacija bila 2018. godine, kada je Londrina posle četiri kola bila lider prvenstva, ali je na kraju ispala u Seriju C.

Što se tiče sastava koji predvodi Roberto Fonseka, kao i njihov noćašnji domaćin, pretrpeće određene promene. Defanzivni vezista Marsel Garsija Alves i dalje je van stroja zbog povrede, a ovoga puta ni njegova zamena Vitor da Silva poznatiji kao Mosoro, neće se naći na terenu. On je startovao na poslednjoj utakmici protiv Botafoga, ali je zadobio povredu mišića leve butine, pa će njegov položaj u formaciji morati da zauzme treća opcija, Adenilson Martins. Tim će verovatno imati i promenu u ofanzivi, jer se Žunior Pirambu u minulom koluuz postignut izjednačujući golpokazao kao bolje rešenje od dosadašnjeg igrača na istoj poziciji Salatijela Oliveire. Posle jednog meča odsustva iz ličnih razloga prvi golman Sezar Soares ponovo će se naći među stativama.

Ipak, pored svega treba naglasiti da je Londrina pre dve nedelje zabeležila jedan trijumf. Naime šampionat savezne države Parane još nije okončan, a Ajkule su u prvom finalnom meču na svom stadionu Kafe ostvarili minimalnu pobedu nad Operarijom, između ostalog još jednim učesnikom Serije B. Međutim, do revanša koji je zakazan za 6. jul ima još mnogo vremena i čak četiri kola u trenutnom takmičenju.

Međusobni okršaji ovih timova pišu se tek od 2018. godine, od kada se nalaze u istom rangu takmičenja, i do sada su odigrali samo dva susreta u pomenutoj sezoni, takođe u sklopu Serije B. Oba puta slavio je Alagoano.

BRAZIL 2 - 5. KOLO

Subota

Brazi de Pelotas - Gojas 2:1 (1:1)

Vasko - CRB 3:0 (1:0)

Guarani - Ponte Preta 1:0 (1:0)

Nedelja

Operario - Kruzeiro 2:1 (1:1)

Vitorija - Bruske 3:1 (0:1)

Vila Nova - Koritiba 0:1 (0:0)

Sampajo Korea - Konfijansa 3:1 (0:1)

Nautiko - Botafogo u toku

Ponedeljak

01.30: (2,05) CSA (3,00) Londrina (3,80)

Odloženo

Avai - Remo

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.