Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 23:59

Krajinović se mučio, ali junački prošao dalje

Preokrenuo je stvari protiv Stefana Travalje

Pre samo četiri dana treći reket Srbije Filip Krajinović eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu od raspoloženog Fabija Fonjinija, ali večeras nije dao da mu Italijan dođe glave u prvom kolu ATP turnira u Beogradu. Mučenja je bilo, ali na kraju se sve dobro završilo – 2:1 (7:5, 5:7, 6:3).

U prvom setu viđena je velika borba koju je rešio Filip tako što je u odsudnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trenutku oduzeo servis upornom Travalji i to pri rezultatu 6:5 u gemovima čime je dobio prvi set. Mogao je lakše da diše, ali je video da ga čeka težak posao.

Vodio je Krajinović sa 5:3 u drugom setum servirao za pobedu, ali nije iskoristio šanse koje su mu se ukazale i zbog toga je Travalja uspeo da izjednači. To je kod srpskog tenisera izazvalo buru emocija, pa su stradali i reketi. Italijan je vezao četiri gema u tom momentu i došao do izjednačujućeg seta u prvom kolu Serbia Opena.

Još gora stvar je što je Travalja uspeo čak i da oduzme servis Krajinoviću na startu trećeg seta i tada se srpski teniser susreo sa ispadanjem sa turnira. Ali, smogao je snage da preokrene stvari u svoju korist i posle dosta borbe da prođe u drugo kolo.

Krajinović je peti favorit za osvajanje turnira posle Novaka Đokovića, Matea Beretinija, Aslana Karaceva i Dušana Lajovića. Jako je dobro što je prošao dalje, ne bi valjalo da je doživeo neuspeh u prvom kolu na svom terenu u Beogradu.

U drugom kolu Krajinović će igrati protiv Nikole Milojevića.

"Želeo sam da igram mirno i sigurno, drago mi je što sam prošao u drugom kolu jer volim da igram ovde. Biće težak meč protiv Nikole, vrlo je talentovan teniser, zna kako da igra. Biće to velika bitka, poprilično sam siguran", rekao je Krajinović posle pobede.

ATP BEOGRAD

Prvo kolo

Milojević - Korija 6:4, 6:0

Čekinato - Troicki 6:1, 6:4

Milman - Petrović 7:5, 6:4

Krajinović - Travalja 7:5, 5:7, 6:3

Kvalifikacije

Mađer - Danijel 6:1, 4:6, 6:4

Sousa - Rinderneh 5:7, 4:6

Bagnis - Međedović 6:4, 6:2

Karbaljes Baena - Serundolo 6:7, 4:6

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.