Izvor: RTS, 11.Feb.2021, 06:31

Kraj za šampionku u Melburnu

Sofija Kenin, prošlogodišnja šampionka Australijan opena, završila je učešće već u drugom kolu, porazom od Kaje Kanepi. Kenin je pre 11 meseci iznenadila teniski svet trijumfom na prvom grend slemu sezone, ali ovoga puta nije bila ni blizu tog nivoa i poražena je od Estonke, rezultatom 6:3, 6:2.
Trijumf Kanepi nije toliko iznenađenje jer je poznata po tome da izbacuje favorite na velikim turnirima, čega se, po sopstvenom priznanju, pribojavala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Sofija.

Takođe, Amerikanka je imala problema sa povredama u prethodnih nedelja, ali se ipak očekivalo da dogura barem do druge sedmice.
Duel je počeo tako što je Kaja spasla tri brejk lopte i to je odredilo dalji tok – napravila je brejk u četvrtom gemu i sačuvala ga za vođstvo u setovima.
Posle gubitka prvog dela igre usledio je veliki pad u igri Kenin, dva puta joj je protivnica oduzela servis u drugom setu i završila posao za nešto više od 60 minuta igre.
Kaja Kanepi će u sledećem kolu igrati protiv Done Vekić iz Hrvatske, a Australijan open dobiti novu šampionku.
Prvi od četiri najveća turnira u sezoni na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 71.500.000 australijskih dolara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.