Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2020, 08:02

Kraj za Iguaina i Krkića, Nju Ingland i Nešvil u plej-ofu MLS-a (VIDEO)

Inter Majami nemoćan, Montreal posustao u zaustavnom vremenu

Preostale dve karte za plej-of ugrabili su Nju Ingland i Nešvil. Nju Ingland je prošao kroz dramu do završnice, a gol odluke protiv Montreala postigao je Bou u dubokoj sudijskoj nadoknadi za 2:1. Nešvil je znatno lakše izašao na kraj sa Inter Majamijem, a pitanje pobednika rešeno je do sredine drugog poluvremena – 3:0.

Timovi koji su u prvoj fazi takmičenja zauzeli pozicije od sedmog do desetog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesta morali su da prođu kroz kvalifikacionu rundu kako bi se našli u završnici MLS-a. Nešvil i Nju Ingland su kao sedmoplasirani, odnosno osmoplasirani tim ligaškog dela imali prednost domaćeg terena i iskoristili su taj benefit.

Novopečeni član MLS-a, Inter iz Majamija, propustio je priliku da se u prvoj godini postojanja plasira u plej-of. Interova odbrana stekla je epitet jedne od najlošijih odbrana lige, a taj epitet opravdala je protiv Nešvila. Otupela je i ošrica Interovog napada, a ključni meč za ulazak u plej-of propustilo je nekoliko igrača zbog pozitivnih testova na virus korona. Jedan od onih koji je nedostao je prva zvezda tima Gonzalo Iguain. Izostao je i Gonzalov brat Federiko, kao i Leandro Gonzalez Pirez.

Rendal Leal je Lansirao pravi projektil u 14. minutu i načeo goste. Zaista spektakularan gol. Nije stao domaćin sa napadima i to mu se isplatilo samo deset minuta kasnije kada je Muktar izveo penal i poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Tačku na „i“ stavio je Mekarti početkom drugog poluvremena. Primio je vezni igrač loptu, osetio da ima prostora, dugo je vukao loptu, video da mu niko od protivničkih igrača neće izaći u blok, naciljao i pogodio mrežu.

U sudaru između Nju Ingland Revolušna i Montreal Impakta viđena je ravnopravnija borba. Njihovi međusobni susreti nagoveštavali su da će biti golova sa obe strane i nisu izdali. Nju Ingland ostvario je četvrtu uzastopnu pobedu nad Montrealom golom Gustava Boua u sudijskoj nadoknadi i na mala vrata ušao u plej-of.

Dugo je trajala akcija Revolušna, dva puta je menjana strana i tražena pukotina u odbrani Montreala, a put do gola pronašao je Čarls Gil volej udarcem u kontra ugao Diopovog gola. Senegalski čuvar mreže bio je nemoćan u toj situaciji. Jednostavno je „sela“ lopta Gilu i odbrane nije bilo. Krkićev Montreal poravnao je rezultat u nastavku golom Kviota koji se snašao u kaznenom prostoru posle prekida i glavom savladao Tarnera. Pokušavao je Gustavo Bou nekoliko puta udarcima sa distance, ali nije uspeo da namesti nišanske sprave sve do 95. minuta. Silovitim udarcem sa preko 20 metara je odveo nju Ingland u završnicu MLS-a.

MLS – KVALIFIKACIONA RUNDA:

Subota:

Nju Ingland – Montreal 2:1 (1:0)

/Gil 38, Bou 90+5 – Kvioto 61/

Nešvil – Inter Majami 3:0 (2:0)

/Leal 14, Muktar 24p, Mekarti 57/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.