Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za Berdiha, Vavrinka i Marej u trećem kolu RG

Tomaš Berdih eliminisan je sa Rolan Garosa pošto ga je u tri seta savladao Rus Karen Kačanov, dok je Felisijano Lopes sa 3–2 izbacio Davida Ferera.

Po plasmanu ovo možda i jeste iznenađenje, ali Kačanov je teniser sa velikim potencijalom, pa ne čudi ovaka rezultat. Berdih se tokom sva tri seta držao u meču, međutim 53. igrač svijeta bio je uvijek korak ispred.

Na kraju Rus je slavio po setovima 7:5, 6:4, 6:4, a u narednom kolu igraće sa Džonom Iznerom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u tri seta pobijedio Paola Lorencija.

Ono što smo očekivali od meča Davida Ferera i Felisijana Lopesa u potpunosti smo dobili. Pet setova, dosta dugih razmjena i lijepih poena moglo je da se vidi u ovom meču.

Felisijano je konstatno bio ispred i imao prednost u setovima, međutim španski “pitbul“ se uvijek vraćao u meč. Ipak u petom setu presudila je mirnija ruka 36. igrača svijeta, koji je peti set dobio sa 6:4.

Ukupno je bilo 7:5, 3:6, 7:5, 4:6 i spomenutih 6:4. Lopes u narednoj rundi ide na Marina Čilića koji je lako izašao na kraj sa Konstantinom Kravčukom.

Sa dobrim rezultatima nastavio je i južnokorejac Hjeng Čung, maksimalnim trijumfom nad Denisom Istominom iz Uzbekistana 6:4, 7:6(5), 7:5, dok je Fabio Fonjini istim rezutlatom savladao zemljaka iz Italije – 6:4, 7:5, 6:3.

Švajcarski teniser Stan Vavrinka porazio je Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 3–0 u setovima (6:4, 7:6, 7:5) u drugom kolu Rolan Garosa.

Osvajač Rolan Garosa iz 2015. godine bio je bolji od Dolgopolova za dva sata i četrdeset minuta igre.

Treći igrač svijeta na ATP listi je napravio po dva brejka u istim dijelovima prvog i trećeg seta, dok je Dolgopolov pokazao da mu nedostaje mentalne snage kada je najvažnije.

Švajcarac u narednom kolu igra sa Fabijom Fonjinijem koji je sa 3–0 savladao zemljaka Sepija.

Najbolji teniser svijeta Endi Mari pobijedio je u drugom kolu Rolan Garosa Martina Kližana sa 3–1, po setovima 6:7, 6:2, 6:2, 7:6.

Britanski teniser u prvom kolu savladao je Rusa Andreja Kuznjecova u četiri seta, dok je Kližan poslije pet bio bolji od Francuza Lorana Lokolija.

Do sada su se u karijeri sastali samo jednom, a slavio je prvi reket svijeta poslije tri seta.

Britanac je došao do prolaska u treće kolo Rolan Garosa u kome ga čeka Huan Martin Del Potro. Del Potru je meč predao Nikolas Almagro.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.