Kraj vaterpolo sezone u Srbiji, bez konačnog plasmana

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 14:06

Kraj vaterpolo sezone u Srbiji, bez konačnog plasmana

Vaterpolo sezona u Srbiji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, zbog pandemije koronavirusa je prekinuta, bez utvrđivanja konačnog plasmana, saopšteno je iz Vaterpolo saveza Srbije (VSS).
Vaterpolo šampionati u obe konkurencije, muškoj i ženskoj, prekinuti su bez utvrđivanja plasmana.

 
"Vaterpolo savez Srbije doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je odluku, da na osnovu preporuke većine članova Superlige, Takmičarske komisije i Zdravstvene komisije VSS, a posebno vodeći računa o zdravlju svih učesnika takmičenja i zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, prekine takmičenja u prvenstvu Srbije 2019-20 u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez utvrđivanja konačnog plasmana", navodi se u saopštenju Saveza, koje je potpisao predsednik Viktor Jelenić.
Vaterpolo klub Radnički bio je jedan od klubova koji su se zalagali za nastavak takmičenja, pa su Kragujevčani nezadovoljni prekidom sezone.
"Iako smo očekivali ovakvu odluku, razočarali smo se kada smo za nju saznali. Žao nam je što je tako odlučeno, jer smo želeli da se igra i da omogućimo našim igračima i sportu da napreduju. S obzirom na to da je takmičenje prekinuto bez utvrđivanja konačnog plasmana, nije mi jasno kako će se utvrditi sastav liga za narednu godinu" rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.
Posle osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, Šumadinci su željno iščekivali nastavak Super lige, u kojoj je trebalo da startuju sa prvog mesta, sa maksimalnih 12 bodova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vaterpolo klub Nais završio sezonu - poništena Superliga

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2020, 10:10

Vaterpolo savez Srbije odlučio je da se elitna prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji prekinu i to bez utvrđivanja konačnog plasmana, pa tako Vaterpolo klub Nais iz Niša nije dobio šansu ni da se duelom sa Zemunom izbori za plasman u Superligu. Nišlijama ove sezone ostaje četvrto mesto u...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.