Kraj sezone za Krstića!

Izvor: B92, 24.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj sezone za Krstića!



Centar košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić završio je NBA sezonu zbog povrede ligamenata kolena.

Krstić je pokidao ukrštene ligamente u levom kolenu tokom treće četvrtine utakmice sa Los Anđeles Lejkersima u petak uveče.

Krstić je primio loptu od Ričarda Džefersona okrenut leđima ka košu. Iza leđa mu je bio Kvame Braun, a naš centar počeo je da se približava košu. Odjednom, on je pao na parket i uhvatio se za koleno.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Krenuo sam u okret. U jednom trenutku koleno mi se uvrnulo i čuo sam pucanje", rekao je naš centar odmah posle povrede.

Ričard Džeferson je najbolje video šta se dogodilo.

"Gledao sam kako se okrenuo i vratio, zastao sam na dve sekunde zabrinut za njega, i nisam obraćao pažnju na kontru protivnika. Na osnovu njegovih pokreta i činjenice da je bacio loptu u vazduh znao sam odmah da u pitanju nije članak, da ga nije iskrenuo niti se okliznuo. Izgledalo je kao da je hteo da se ukopa, ali ga noga nije poslušala", rekao je Krstićev saigrač, koji se tokom tri godine zajedničkih nastupa isticao pohvalama na račun našeg košarkaša.

Tokom ove i prošle sezone Krstić je startni centar Netsa, a prosek mu je 16,9 poena i 6,8 skokova po utakmici za 32 i po minuta na terenu.

Povredom Krstića Srbija ostaje bez ijednog NBA startera u ovoj sezoni, s obzirom na to da je Peđa Stojaković operisao leđa i takođe će propustiti ostatak sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.