Kraj puta za Đokovića: Čung kroz taj-brejkove presudio Srbinu

Izvor: BKTV News, 22.Jan.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj puta za Đokovića: Čung kroz taj-brejkove presudio Srbinu

Korejac iskoristio loš dan bivšeg broja jedan

Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Australijan opena od Hjeona Čunga iz Južne Koreje 6:7 (4:7), 5:7, 6:6 (3:7), i na taj način je završio prvi turnir posle pauze od šest meseci.

Srpski teniser, več u uvodnim gmovima pokazao je nesigunost, zbog čega je došao u situaciju da "juri" zaostatak od četiiri gema (4:0). Uprkos osetnom vođstvu protivnika, Nole je uspeo da se vrati u meč i izbori taj-brejk u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je 58. teniser sveta ipak stigao do prvog seta.

Slična slika i identičan odnos snaga viđen je i u drugom setu. Srbin je imao očiglednih problema, nije bio na prepoznatljivom nivou. Razlog bi mogao da bude nedovoljno dobro sanirana povreda, s obzirom na to da je između dva seta zatražio i medicinski tajm aut, zbog problema sa žuljevima i laktom.

Već naredni minuti nagovestili su epilog meča i kraj puta za šestostrukog osvajača Australijan opena, a Korejac je prednost udvostručio izbegavši novi taj-brejk.

Prelomni set motivisao je Đokovića da i poslednji atom snage uloži u preokret, a ponovo je odluka doneta u taj-brejku. Briljirao je Čung, uspevao da vrati, neke neverovatne lopte i da overi najveći skalp u dosadašnjoj karijeri.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.