Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2021, 03:48

Kraj karijere korežisera Liverpulove ispuštene titule iz 2014. godine

Demba Ba okačio kopačke o klin

Nekadašnji fudbaler Čelsija, Njukasla, Hofenhajma, Bešiktaša, Istanbula Demba Ba objavio je putem društvenih mreža da stavlja tačku na 16. godina dugu i izrazito sadržajnu karijeru. Pod budnim okom evropske fudbalske javnosti našao se prvi put krajem prve decenije ovog veka kada je u triju sa Vedadom Ibiševićem i Čineduom Obasijem uništavao odbrane po Bundesligi. Ali detalj po kojem ćemo ga sasvim sigurno najviše pamtiti dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se 27. aprila 2014. godine.

Doduše, na neki način njegova uloga bila je epizodna. Evo i zašto. Zapravo je glavni protagonista bio Stiven Džerard. Njegov Liverpul je uoči 36. kola i derbija sa Čelsijem bio vodeći tim Premijer lige sa tri boda više od Sitija. Mirisalo je na, tada dve i po decenije dugo čekanu titulu. Ali ona nije došla. Džerard se okliznuo, a Demba Ba dobio praznu livadu ka golu Simona Minjolea kojeg je potom savladao za 1:0. Igrao se 45. minut, a u finišu utakmice Čelsi je postigao još jedan gol. Siti je dobio preostale tri utakmice i sezonu okončao sa 80 bodova koliko je imao i Liverpul, ali su Građani podigli pehar zbog bolje gol razlike.

THE START... pic.twitter.com/oldRru5v4z

Nije Senegalac nikada slovio za golgetera top klase, ali niko ne može dovesti u sumnju njegovu sposobnost za rešetanje protivničkih mreža. Brojke ne lažu, a one kažu da je tokom karijere postigao 193 i namestio 53 gola na 439 utakmica. Daljim računanjem dolazimo do podatka da je prosečno učestvovao u golovima na svakih 127 minuta (Odigrao ukupno 31.379 minuta).

U Njukaslu je recimo činio ozbiljan napadački tandem sa Papisom Siseom i upravo je ta sezona 2011/12 uticala na Čelsi da ga za 8.500.000 evra učini svojim igračem, a onda vrati još godinu dana na pozajmicu u redove svraka.

U fudbalskom CV-ju ima još Ruen, Muskron, Vest Hem, Šangaj Šenhuu, Gectepe i Lugano u kojem je završio karijeru. Takođe, može da se pohvali sa dve titule prvaka Turske - prvom iz 2017. sa Bešiktašom i drugom iz 2020. kada je branio boje Istanbul Bašakšehira.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.