Kraj ere u Juventusu – Marota potvrdio da odlazi

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj ere u Juventusu – Marota potvrdio da odlazi

Izvršni direktor Juventusa Đuzepe Bepe Marota rekao je da više ne obavlja tu funkciju, prenose italijanski mediji.

Marota klub napušta zbog neslaganja sa predsednikom Andreom Anjelijem iako su torinski crno-beli skoro deceniju unazad neprikosnoveni u Italiji.

Pored toga, Juventus je prošle godine stigao do finala Lige šampiona. Marota je nedavno nagrađen kao najbolji u svom poslu.

On će zvanično otići sa te funkcije krajem oktobra posle sedam titula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Seriji A. Marota je zaslužan za dovođenje Antonija Kontea koji je pre Juventusa vodio Sijenu, a potom i za angažman Masimilijana Alegrija. Od skorijih poslova, realizovao je dolazak Kristijana Ronalda koji se marketinški pokazao kao pun pogodak.

Na pitanje novinara da li je razlog za odlazak priča da će figurirati kao budući predsednik FS Italije, Marota je rekao da nije.

"Klub prolazi kroz određene promene. Moj mandat kao izvršnog direktora prestaje 25. oktobra i spisak članova uprave koji će biti predstavljen u ponedeljak neće sadržati moje ime. Do tada ću ostati direktor, ali sam hteo da izdam ovo saopštenje da bi se prekinule spekulacije. Proceniću svoju poziciju sa predsednikom kluba narednih dana. Ovde sam proveo osam predivnih godina i Juventus uvek ostaje u mom srcu", rekao je Marota posle pobede Juventusa nad Napolijem 3:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.