Kraj bahaćenju Monaka: Od sledeće sezone fiskalno sedište svih klubova Lige 1 mora biti Francuska

Izvor: Press, 13.Jun.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj bahaćenju Monaka: Od sledeće sezone fiskalno sedište svih klubova Lige 1 mora biti Francuska

Članovi Udruženja francuskih ligaša jednoglasno su doneli odluku da fiskalno sedište svih klubova od sledeće sezone mora biti na teritoriji Francuske.
Time bi se Monaku uskratila nefer prednost, pošto klub sa sedištem u Kneževini posluje po zakonima iste, što znači da su porezi na višemilionske zarade igrača maksimalno 10 odsto, dok za sve ostale klubove važi novi francuski fiskalni zakon koji propisuje poreze i do 75 odsto za milionske zarade.
Primera radi, igrač koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ima platu od 3 miliona bruto u Francuskoj primi 1,6 miliona neto, dok u Monte Karlu za istu bruto platu neko zaradi 2,9 miliona neto.

Konačna odluka o tome da li će Monako biti primoran da napusti Kneževinu kako bi svoje utakmice igrao u Ligi 1 biće doneta 20. juna.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.