Kraj Zvezdine dominacije, Budućnost osvojila ABA ligu! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Zvezdine dominacije, Budućnost osvojila ABA ligu! (video)

Dobili smo novog šampiona regionalne lige!

Pobedom od 77:73 u četvrtoj utakmici finalne serije, Budućnost osvojila prvu titulu u ABA ligi, pošto je finale dobila sa 3:1 u pobedama.

Računajući i ligaški deo sezone, Džikićev tim je od šest mečeva sa Zvezdom dobio čak pet!

Nošena podrškom sa tribina, Budućnost je bolje započela večerašnji meč i tokom prve četvrtine stekla osetnih devet poena razlike - 18:9.

Zvezda uzvraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trojkama Ročestija i Jankovića, smanjuje na 18:15, ali zahvaljujući sjajnom Gordiću Budućnost ponovo uvećava prednost i u drugu četvrtinu ulazi sa sedam poena viška - 22:15.

Tokom drugog kvartala vodila se neizvesna borba, a Zvezda je u završnici ovog dela igre prvi put dolazi u vođstvo poenima Lesora, a onda je Feldin trojkom povisio na 38:35.

Do odlaska na odmor još jedan poen Nemanje Gordića koji sa linije penala smanuje na 38:36.

Gordić je i tokom treće četvrtine držao Budućnost u igri, Zvezdina odbrana nije imala rešenja za iskusnog pleja Podgoričana. Uz njega se razigrao i Barović, važnu trojku pogodio je i Ivanović i Budućnost je ponovo prešla u vođstvo.

Na šest minuta pre kraja ono je iznosilo ''plus pet'' - 64:59, Zvezda je ponovo uspela da priđe, ali Nikola Ivanović pogađa uz faul i vraća domaćima pet poena viška - 67:62 na pet i po minuta pre kraja.

Igra je potom često prekidana zbog prekršaja, ali Budućnost se tu bolje snašla.

Penal završnica pripala je Podgoričanima, a ključni čovek u finišu bio je Nikola Ivanović.

Nemanja Gordić ipak najefikasniji sa 18, Ivanović je upisao 17, a Filip Barović 14 poena u pobedničkoj ekipi.

U Zvezdi 14 poena Ročesti, 12 Omić, a po 11 su upisali Feldin i Dobrić.

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.