Kraj Juventusove apsolutne dominacije! Donaruma je blago, Montelin pobednički mentalitet uzdigao Milan (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Dec.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Juventusove apsolutne dominacije! Donaruma je blago, Montelin pobednički mentalitet uzdigao Milan (VIDEO)

Rosoneri su osvajači Superkupa Italija posle bolje izvođenja penala

Juventus više nije apsolutni vladar Italije, ovog puta prvi je zapucao Milan! Ono što je poslednji put uspelo Napoliju pre dve godine, sada je učinio Milan u srcu Dohe - srušio Staru damu i okitio se peharom Superkupa Italije! I to posle bolje izvođenja jedanaesteraca, za prvi klupski trofej posle pet godina - 1:1 nakon 90 minuta, 4:3 na penale.

Baš kao u svim velikim pričama, titulu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uzeo onaj kom je bilo namenjeno, već onaj kome je bilo suđeno! Još jednom su Rosoneri udarili „kontru“ svim kritičarima i u inat svim prognozama nadigrali aktuelnog italijanskog šampiona! Tako još jednom svima stavili do znanja da je pobednički mentalitet Vinćenca Montele ono što je Milanu nedostajalo svih ovih godina.

I pored toga što je na svojoj strani imao znatno mlađi i neiskusniji sastav, Montela je iz „zelenih“ učenika izvukao maksimum i partiju kakvu Juventusove vedete jednostavno nisu očekivale. A da nije bilo izuzetno raspoloženog Đanluiđija Bufona, možda bi Milan slavio i ranije. Doduše, najveće zasluge za pobednički juriš Rosonera idu na račun 20 godina mlađeg golmana Donarume, koji je za 120 minuta igre imao četiri velike intervencije, da bi na kraju zaustavio i maleroznog Paula Dibalu i njegov udarac sa bele tačke pretvorio u Milanovu pobedu!

Mlada ekipa Vinćenca Montele ništa nije prepuštala slučaju, čak i kada stvarni nisu išle na Milanovu vodenicu. Uspeo je Juventus prilično rano da probije led i već u 18. minutu pronađe put do mreže iza Donaruminih leđa. S tim što je istu zatalasao Đorđo Kjelini posle odlične reakcije na teledirigovanu asistenciju Miralema Pjanića, na šta supertalentovani golman nije imao rešenje, baš kao ni kompletna Milanova odbrana, pošto je stamenom štoperu dozvolila da se uključi u akciju iz drugog plana i reši istu posle dobre reakcije.

I umesto da Juventus uzme stvari u svoje ruke i zadrži momentum, stvari su se drastično okrenule u nastavku utakmice. Milan je vukao sve konce i sve jače stezao obruč oko Bufonovog gola. Ozbiljan pritisak trpela je Juventusova odbrana u narednih 20 minuta, posle čega je usledila i kazna. Suso je obezbedio Đakomo Bonaventuri šansu da se proslavi, a ovaj je istu iskoristio na najbolji mogući način. I to vrsnom reakcijom na prilično nezgodan centaršut, nakon čega je Bonaventura presekao Bufona.

Tu nije bio kraj Milanovoj ofanzivi, pošto je kompletno drugo poluvreme prošlo u znaku Rosonera. Montela je kraj aut linije zahtevao od svojih igrača da ne padaju, već da visokim tempom nateraju rivala da se povuče i strepi za sopstvenu mrežu, baš kao što je to bio slučaj u prošlom sudaru ovih klubova krajem oktobra.

Prvi je zapretio Alesio Romanjoli sredinom drugog dela. Dočekao je loptu u petercu nakon kornera i pucao glavom, ali je pogodio prečku. Bilo je jasno da Điđi ne bi mogao ništa da je lopta išla u gol, pa je Juventus imao sreću.

Možda i najveću priliku na meču nije iskoristio Karlos Baka na sedam minuta pre kraja utakmice. Njegov pokušaj glavom iz neposredne blizine gola išao je u gornji levi ugao, ali nije uspeo da je provuče pokraj Bufona, koga je čak i dobro nasmejao onim što je želeo da uradi.

Međutim, kako je Milan dominirao drugim poluvremenom, tako je Juventus udario snažno u narednih 30 minuta produžetaka. Dve velike šanse ispustila je Dama u doigravanju - prvo Dibala sa peterca, a onda i dotad nevidljivi Iguain sa gotovo 15 metara od gola.

Meč je zato i otišao penal seriju, a tamo je još jednom zablistao Donaruma i stavio tačku na Juventusovu totalnu dominaciju! Konačni rezultat 5:4, odnosno 4:3 posle izvođenja jedanaesteraca. A tačku je stavio talentovani Mario Pašalić.

JUVENTUS - MILAN 1:1 (1:1, 4:5 posle penala)

/Kjelini 18 - Bonaventura 38/


Stadion: Jasim Bin Hamad, Doha.

Gledalaca: oko 10.000

Sudija: Antonio Damato (Italija)

JUVENTUS (4-3-1-2): Bufon - Lihtštajner, Rugani, Kjelini, Aleks Sandro (od 33. Evra) - Sturaro (od 79. Lemina), Markizio, Kedira - Pjanić (od 67. Dibala) - Mandžukić, Iguain.

MILAN (4-3-3): Donaruma - Abate (od 102. Antoneli), Paleta, Romanjoli, De Šiljo - Kucka, Lokateli (od 74. Pašalić), Bertolaći - Suso, Bonaventura, Baka (od 102. Lapadula).

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.