Kraj Beogradskog maratona?!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Beogradskog maratona?!

Iz Evropske atletike potvrdili da je čuveno prestoničko atletsko takmičenje izbrisano iz kalendara i suspendovano do daljeg. Rok za sređivanje situacije je kraj februara

Postoji ozbiljna mogućnost da Beograd ostane bez jednog od svojih simbola, maratona, iako iz njegove organizacije tvrde suprotno. Naime, mučna vest koja se juče pojavila u medijima dobila je svoju potvrdu, iako su iz preduzeća "Beogradski maraton" tvrdili da informacija nije tačna već, da su krivi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neki drugi, neimnovani ljudi, pre svega za curenje te informacije, te su mediji poslali krajnje bizaran info u kom je, između ostalog stajalo -  “dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton - zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu“.

Pisali oni ili ne, krivili "neke" druge ili ne, šef odeljenja komunikacije Evropske atletike je za N1, potrvdio da je naš maraton suspendovan do daljeg od strane organizacije "Running For All" zbog dugovanja učesnicima.

"Evropska atletika u septembru prošle godine postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kalendaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni. Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara", kažu iz EA.

Ovogodišnji Beogradski maraton, jubilarni 30. zakazan je za 22. april.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.