Kraft beži, Borusija sa debitantom

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraft beži, Borusija sa debitantom

U 24. kolu Bundeslige koje je na programu predstojećeg vikenda, igra se veliki derbi u kojem će se sastati lider prvenstva Borusija i Dormund i šampion Bajern.

Borusija ima 13 bodova više od Bavaraca, ali na "Alianc arenu" stiže oslabljena brojnim povredama prvotimaca. Poslednji u nizu je prvi golman Vajdenfeler.

Zbog toga će priliku dobiti Mičel Langerak koji još nije debitovao za "milionere". Sa druge strane, Tomas Kraft je fenomenalno branio za Bajern u LŠ, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavio odlazak ukoliko dođe Manuel Nojer.

Povreda Vajdenfelera dodatni je problem za Jirgena Klopa koji će na gol morati da pošalje mladog golman iz Australije Mičel Langerak koji je u maju prošle godine stigao iz Melburna ali još nije dobrio šansu.

Kapiten Vajdenfeler se povredio na treningu posle sudara sa saigračem iz odbrane Matsom Hamelsom i prema prvim informacijama propustiće subotnju utakmicu u Minhenu. 22-godišnji Langerak je u maju prošle godine posle dugotrajnih pregovora stigao u Borusiju iz australijskog Melburn Viktorija za oko 730.000 evra.

Problema sa golmanom mogli bi da imaju i Bavarci jer je 22-godišnji Tomas Kraft izjavio da će napustiti klub ukoliko čelnici Bajerna angažuju čuvara mreže Šalkea Manuela Nojera, u letnjem prelaznom roku.

Kraft, koji je dobio šansu kod trenera Luja van Gala umesto iskusnog Hans-Jerga Buta, smatra da nema šta da traži u Bajernu ako mu rival za mesto pred golom bude prvi golman nemačke reprezentacije.

Nojerov ugovor sa klubom iz Gelzenkirhena ističe na leto 2012. godine, a uprava Šalkea pokušaće da unovči njegov transfer već u junu.

Bivši predsednik Bajerna Franc Bekenbauer izjavio je da je za njega Nojer "trenutno najbolji golman na svetu" i dodao da čelnici najtrofejnijeg nemačkog kluba trebaju da ga dovedu ako je kapiten Šalkea spreman da promeni sredinu.

Kapiten Bajerna Filip Lam složio se sa klupskom legendom ocenivši da je Kraft "veliki talenat, ali Nojer je golman svetske klase". Za Nojera je veoma zainteresovan i Mančester junajted čiji će se prvi golman Edvin van der Sar penzionisati na kraju sezone.

Borusija Dortmund posle 23. kola Bundeslige zauzima prvo mesto sa 55. bodova, deset više od drugoplasiranog Bajera iz Leverkuzena. Branilac titule Bajern iz Minhena nalazi se na trećoj poziciji sa 42. boda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.