Kračlou menja Jamahu Dukatijem

Izvor: B92, 01.Avg.2013, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kračlou menja Jamahu Dukatijem

Britanski motociklista Kal Kračlou potpisao je dvogodišnji ugovor sa Dukatijem, za koji će voziti od naredne sezone.

Dogovor će zvanično biti objavljen u petak, a Kračlou će tako prvi put u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata voziti za neku fabričku ekipu, pošto je od debija 2011. godine branio boje Jamahe Teh 3.

27-godišnji Kračlou je ove sezone četiri puta bio na podijumu i nije krio da želi da ostane u Jamahi, ali je tražio garancije da će dobiti mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fabričkom timu, što se nije desilo.

Britanac će u Dukatiju zameniti Nikija Hejdena, koji je pre desetak dana potvrdio rastanak sa italijanskom ekipom na kraju sezone.

U kraljevskoj klasi Moto GP šampionata u ovom trenutku postoje samo tri fabrička tima, a to su Jamaha, Repsol Honda i Dukati. Ti timovi dobijaju najnovije verzije prototipa i to pre ostalih timova, koji na neki način iznajmljuju motore od fabrika.

Pre Kračloua, poslednji Britanci koji su vozili za fabričke timove u kraljevskoj klasi bili su Džeremi Mekvilijams i Šejn Brn, koji su 2004. godine branili boje Aprilije.

Dolazak Kračloua praktično znači da su svi fabrički timovi popunjeni za narednu sezonu. Horhe Lorenco i Valentino Rosi imaju ugovore sa Jamahom, a isti slučaj je i sa Markom Markesom i Danijem Pedrosom. Andrea Doviciozo bi trebalo da bude novi timski kolega britanskog motocikliste, kojeg će u Jamahi Teh 3 najverovatnije zameniti Pol Espargaro, koji je jedan od kandidata za titulu u kategoriji Moto2.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Indijanapolisa 18. avgusta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.